De praalwagen ´Kunstschilder´ wordt aangeboden door Camping Koningshof. | Artist impressie: Jora Vision
De praalwagen ´Kunstschilder´ wordt aangeboden door Camping Koningshof. | Artist impressie: Jora Vision Foto:

Flower Parade Rijnsburg 2019 heeft als thema 'Beroepen'

Op 10 augustus rijdt Flower Parade Rijnsburg weer door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Het thema van 2019 is 'Beroepen'. Met 60 eenheden, honderden figuranten en muzikanten en zo´n 300.000 bloemen wordt de 74e editie ook dit keer weer een prachtig rijdend bloementheater.

Het thema van dit jaar ´Beroepen´ is niet zomaar tot stand gekomen. Sterker nog het komt dit keer niet uit de koker van het creatieve team dat binnen de ´Stichting Rijnsburgs Bloemencorso´ actief is. Neen, vorig jaar is er een prijsvraag uitgeschreven waarin het publiek kon meedenken over het thema van dit jaar. Tientallen inzendingen waren het gevolg. Een teken dat velen die langs de route plezier beleven aan de parade een steentje wilden bijdragen als het gaat om het thema. Drie personen wilden wel eens zien hoe een aantal beroepen eruit zouden zien op een praalwagen. Ontwerpen met een knipoog en overgoten een saus van talloze bloemen en planten.

De ontwerpers gingen aan de slag en het resultaat is te zien op de website van de Flower Parade. Hoe het er in werkelijkheid gaat uitzien kan iedereen komen bekijken op 9, 10 en 11 augustus. Het is ongetwijfeld bijzonder om te beleven hoe op en praalwagen een jong stel in de echt wordt verbonden. De gemeente Katwijk dacht mee en kwam het leuke idee het beroep van trouwambtenaar uit te beelden. Het heeft geresulteerd in de praalwagen BABS (Bijzonder Ambtenaar Burgelijke Stand). De BABS op de praalwagen is in werkelijkheid ook trouwambtenaar. Hoe realistisch wil je het hebben! De onlangs (gefuseerde) gemeente Noordwijk laat zien wat de kracht is van de nieuwe gemeente. Zowel de badplaats als de bollenteelt worden uitgebeeld. Een andere deelnemer, Floral Trade Group, liet de keuze voor het beroep aan het createam over. Zij kwamen met de praalwagen ´Weerman´, een vrolijk ontwerp met natuurlijk het weerhuisje en de weerkaart met de weersverwachting voor 10 augustus. Deze praalwagen is natuurlijk een kolfje naar de hand van weerman Piet Paulusma. Hij opent op vrijdag 9 augustus officieel de Flower Parade Rijnsburg 2019 en doet vanaf de praalwagen zijn weerpraatje voor SBS6. Het publiek is dit jaar na de opening al vanaf 16.00 uur van harte welkom. Speciaal voor alle fans komt het duo Buurman & Buurman naar Rijnsburg. Voor iedereen die dat wil kan tussen 16.00 en 18.30 uur met de beroemdste klussers van de wereld duo op de foto.

De tekeningen zijn gemaakt, de praalwagenbouwers zijn aan de slag, maar nog even wachten tot 9 augustus. Deelnemers met een personenauto kunnen nog inschrijven Wilt u met uw bedrijf meerijden met een bedrijfs- of personenauto? Informeer naar de mogelijkheden via flowerparade@outlouk.com of kijk op www.rijnsburgscorso.nl