| Foto: PR
| Foto: PR Foto:

Nieuwe speeltoestellen voor Groen van Prinsterer

schoolplein n Op de Groen van Prinstererschool zijn op het plein een zeskantig duikelrek met ondergrond en drie speeltoestellen geplaatst.

Nadat in september een ander speeltoestel is geplaatst, is het plein nu klaar. Er is de afgelopen jaren hard gespaard. Eindelijk is het grote plein klaar en kunnen de kinderen extra veel speelplezier beleven en veel bewegen. Met alle leerlingen, leerkrachten en ouders en belangstellenden is het plein officieel geopend met een lied en een aantal kinderen die op het duikelrek hun draaikunsten lieten zien. De school bedankt Rabobank Katwijk-Leiden. Mede door middel van een bijdrage uit het Wensenfonds heeft de school het duikelrek kunnen financieren.


Elke dinsdag weer varen vanuit Katwijk

rondvaart n Tijdens het seizoen en de dinsdagen waarop de Toeristenmarkt wordt gehouden is er weer de gelegenheid om van een mooie rondvaart te genieten. Niet alleen voor toeristen maar ook voor Katwijkers en liefhebbers uit de hele regio.

Rederij Van Hulst verzorgt weer een mooie vaartocht over de wateren die onze omgeving rijk is. Vanuit het Prins Hendrikkanaal voert de tocht naar Leiden en van daar uit zet de kapitein koers richting de Kagerplassen. Het is genieten van de mooie natuur en de prachtige villa's langs de oever.

Na een grote ronde wordt er weer richting Katwijk gevaren. Door het mooie en pittoreske Warmond via het Oegstgeesterkanaal en langs Rijnsburg zal de boot na een vaartocht van ruim drie uur weer in Katwijk aanmeren. Een aanrader ook voor hen die dit mooie gebied nog nimmer hebben ontdekt. De boot vertrekt om 13.00 uur vanaf de Prins Hendrikkade. www.rederijvanhulst.nl | PvK


Actiedag om de Oude Kerk

markt n Op zaterdag 6 juli wordt de Actiedag om de Oude Kerk gehouden. Deze actiedag duurt van 9.00 tot 15.00 uur.

Dit jaar heeft de commissie besloten om de verworven opbrengst nogmaals te besteden aan de renovatie van de Nieuwe Kerk.
Rondom de Oude Kerk is er een markt waar een mooie variƫteit aan spullen wordt aangeboden, zoals brocante, handwerk, boeken, speelgoed, kaarten, snoep, gebak, vis en wijn.

Dit jaar is de indeling van de markt iets veranderd. Er wordt een zogeheten food court ingericht. Alle kramen waar iets lekkers te eten en te drinken kan worden gehaald zijn nu bij elkaar gezet, zodat er een gezellig hoekje ontstaat waar men onder het genot van een hapje en drankje elkaar kan ontmoeten.

Ook aan de kinderen is gedacht. Er is een groot springkussen, er kan geknutseld worden, haren kunnen worden gevlochten en uiteraard kan er een lekker ijsje worden gekocht.

Bij het rad van avontuur zijn mooie prijzen te winnen die door diverse ondernemers worden aangeboden.

 | Foto: Piet van Kampen