Expositie Yvonne Bruningmeijer in gemeentehuis

expositie n In de maand juli is er een gevarieerde tentoonstelling in de centrale hal van het gemeentehuis. Yvonne Brunningmeijer toont daar een selectie van schilderijen, sieraden en kinderkleding.

Haar creatieve jeugd in Enschede wordt teruggezien in deze tentoonstelling. Veel vaardigheden zijn aangeleerd door haar oma, die haar veel heeft geïnspireerd. Brunningmeijer volgde later diverse cursussen, onder andere een schildercursus bij 'Speels Palet', onder leiding van Tineke Krijgsman.

In deze expositie wordt onder andere gewerkt met glaskralen, parels, houten kralen, zelfgemaakte kralen en fimo klei.

Men kan de expositie tijdens kantooruren komen bezichtigen in het gemeentehuis aan de Koningin Julianalaan 3. Naast haar visitekaartjes plaatst Yvonne ook een gastenboek waarin tips en opmerkingen bijzonder welkom zijn. Deze feedback zal benut worden in haar toekomstige werk.


Zomerverkoop in bibliotheken

afgeschreven n Vlak voor de zomervakantie verkoopt Bibliotheek Katwijk de afgeschreven materialen. Vanaf vrijdag 5 juli t/m zaterdag 20 juli kan iedereen weer lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren.

De verkoop wordt tijdens de openingsuren gehouden in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam én in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. Wie voor een zacht prijsje iets wil aanschaffen dat nooit meer ingeleverd hoeft te worden bij de bieb, moet zeker even komen snuffelen. Handig voor de vakantie! De prijzen zijn: € 0,50 per afgeschreven boek of 3 voor € 1,00.


Tabletcursus voor senioren

cursus n Hoewel de bediening van een Tablet (Android) eenvoudig is, kan het prettig zijn op weg geholpen te worden. Marente start de Tablet cursus voor senioren op donderdag 8 augustus van 14.00 tot 16.00 uur in Katwijk.

Tijdens de cursus leert men in een rustig tempo de Tablet te bedienen en wordt kennis gemaakt met verschillende programma's, ook wel 'apps' genoemd. U leert o.a. foto's maken, beheren en versturen, hoe u kunt e-mailen en internetten en hoe social media werkt. Onder begeleiding van een ervaren docent met kennis van computers en software, beheerst u binnen korte tijd deze vaardigheden. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten en start op donderdag 8 augustus van 14.00-16.00 uur in Katwijk.

Deelnemers die een Tablet nieuw aangeschaft hebben biedt Marente een installatieles aan waarin, samen met de docent, de Tablet klaar gemaakt wordt voor gebruik.

Aanmelden kan voor 18 juli. Voor meer informatie en aanmelding kunt u op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur contact opnemen met Marente via tel. 4093223 of ledenservice@marente.nl