Zomerse wandeling door Berkheide

Duinwandeling n Begin juli start IVN regio Leiden weer met de jaarlijkse zomeravondwandelingen door het prachtige duingebied Berkheide, gelegen tussen Katwijk en Wassenaar.

De eerste wandeling vindt plaats op woensdagavond 3 juli en start om 19.30 uur bij de Soefietempel aan de Zuidduinseweg 7.
Diverse gidsen nemen groepjes mee op een ca. 2 uur durende wandeling. Zij vertellen over het oude zeedorpenlandschap met de kleine akkers en over andere sporen die in de loop der eeuwen zijn achter gelaten. Ontdek de bijzondere plantensoorten van dit cultuurrijke landschap en met een beetje geluk is er onderweg misschien wel een ree of een vos te zien
De wandelingen zijn gratis. De overige wandelingen vinden plaats op 17 en 31 juli en op 14 augustus.


Herdenking op zee geblevenen

stilstaan n Op maandag 8 juli herdenkt de Stichting Visserijdagen Katwijk de dorpsgenoten tussen 1919 en heden tijdens hun werk op zee gebleven zijn.

Bijna 300 namen, uitgesneden in staal op het monument op de Noord Boulevard, laten de gaten zien welke in gezinnen en families geslagen zien. Verdriet dat nog versterkt wordt omdat er in veel gevallen geen graf gedolven kon worden omdat het lichaam van een dierbare nooit gevonden werd.

De herdenking begint om 20.00 uur. Burgemeester Visser en wethouder Knape zullen namens de gemeente een krans bij het monument leggen waarna de burgemeester een in memoriam uitspreken zal. Medewerking wordt verleend door de mannenzanggroep Sion, die een aantal passende liederen ten gehore zal brengen, begeleidt door de Harmonie Katwijk. Nabestaanden en dorpsgenoten zijn welkom om bij dit moment van herdenken aanwezig te zijn.