De veiling voor de nieuwe kapel van Overduin leverde 21.000 euro op. | Foto: PR
De veiling voor de nieuwe kapel van Overduin leverde 21.000 euro op. | Foto: PR Foto:

Veiling nieuwe kapel Overduin groot succes

kerkenveiling n Op vrijdag 21 juni vond de kerkenveiling in Topaz Overduin plaats. Het was een zeer geslaagde avond. Er werden maar liefst 150 kavels geveild. In totaal heeft de veiling 21.000 euro opgebracht. Dit bedrag komt volledig ten goede voor de bouw van de nieuwe kapel van Overduin.

Ondanks de concurrentie met diverse Katwijkse evenementen op 21 juni was de 's Janshoek in Overduin goed gevuld. De avond werd geopend met een promotiefilmpje over de acties en fondsenwerving voor de nieuwe kapel. Daarna ging de veiling van start. Al bij de eerste kavels gingen de biedingen een flink stuk over de waarde van de producten heen. Een goed teken! Uiteindelijk zijn slechts 3 van de 150 kavels niet verkocht. Aan het einde van de avond maakte dominee Gert Binnendijk de fantastische opbrengst van 21.000 euro bekend.

Vanwege de slechte bouwkundige staat van de huidige kapel heeft Topaz besloten om de huidige kapel te slopen en als onderdeel van de nieuwbouw een nieuwe kapel te bouwen. Een nieuwe kapel wordt niet vergoed uit het zorgbudget van de overheid. Topaz heeft wel een behoorlijk bedrag weten vrij te maken, maar dat is niet voldoende. Daarom start Overduin een scala aan activiteiten om geld in te zamelen voor de nieuwe kapel. Het doel is om in totaal 150.000 euro op te halen.