Afbeelding
Foto:

Katwijk Fietst schenkt recordbedrag

opbrengst n Katwijk Fietst heeft dinsdagavond voor een trainingsavond van de wielerclub Voorwaarts een cheque van 3000 euro overhandigd aan Sanne van Rijn, de ambassadeur van de patiëntenvereniging van de Katwijkze ziekte.

Het bedrag wordt gebruikt voor het vinden van een medicijn voor deze vervelende ziekte. Voorzitter Rob Onderwater reikte een recordbedrag uit. "We fietsen allemaal graag, maar we vinden het ook fijn dat we een goed doel hebben verbonden aan onze evenementen. De Katwijkse ziekte is 'dicht bij huis'. We kennen de mensen die er aan lijden en hun familie. Dat maakt het aanraakbaar."

Ook volgend jaar zal de Katwijkse ziekte op een bedrag kunnen rekenen. Katwijk Fietst trok afgelopen jaar met diverse tochten voor jong en oud 1000 deelnemers en stelt sinds de oprichting de opbrengst beschikbaar voor een goed doel. | Foto: Dick van der Plas


Vluchteling voor de klas

dialoog n Wereldvluchtelingendag wordt jaarlijks gevierd op 20 juni. Het is een dag waarop veel gepraat wordt over vluchtelingen. Welzijnskwartier wilde dit jaar inwoners van Katwijk de mogelijkheid bieden om te praten mèt een vluchteling.

Tijdens Wereldvluchtelingendag konden inwoners onder het genot van een gratis kopje koffie op een laagdrempelige manier in gesprek gaan met mensen die naar Nederland zijn gevlucht. Zoals Nouri, hij is een aantal jaar geleden met zijn broer en moeder uit Syrië gevlucht. "Eerst zijn we binnen Syrië gevlucht, tot de dreiging van IS te groot werd en we uit Syrië vandaan moesten" vertelt hij. Nouri gaat samen met zijn broer Hachem op Wereldvluchtelingendag met mensen in gesprek omdat hij wil laten zien dat vluchtelingen ook gewone mensen zijn. Hij wil in Katwijk een nieuw leven opbouwen, hij wil graag studeren en werken om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de Katwijkse samenleving. De broers zijn ook betrokken bij het project In Gesprek van Welzijnskwartier.
"Nederland heeft geholpen toen we hulp nodig hadden, nu willen we graag iets terugdoen. Daarom gaan we samen met Welzijnskwartier op bezoek bij scholen, verenigingen en organisaties om ons verhaal te vertellen" legt Nouri uit. Meer informatie over In Gesprek bij Sylvia Broer, projectleider bij Welzijnskwartier via sylviabroer@welzijnskwartier.nl of 071-4033323.