Toeristenmarkt Katwijk gaat weer van start

zomermarkt n De toeristenmarkt staat weer voor de deur. De markt is uitgegroeid tot één van de best bezochte (zomer)markten van de regio. Tussen 25 juni en 27 augustus is het iedere dinsdag van 13.00 tot 21.00 uur éxtra gezellig in het badcentrum.

Op dinsdag 25 juni wordt de toeristenmarkt om 19.00 uur officieel geopend door wethouder Jacco Knape. Aansluitend is er een openingsact door een zeemeermin. Er worden een hoeveelheid bellenblazen uitgedeeld aan de aanwezige kinderen en samen met de zeemeermin openen ze de markt.

Wekelijks is er een groot aantal marktkramen te vinden met een divers aanbod. Elke week is er een ander thema. De themamarkten zijn te vinden op het Andreasplein.

Dinsdag 25 juni staat in het teken van de creativiteit en hobby. Bezoekers worden geïnformeerd over diverse vormen van creativiteit. Deelnemers tonen kunstzinnige creatieve producten die met handvlijt zijn gemaakt. Variërend van kunstobjecten tot beschilderde tuinattributen, van mooie batikwerken tot fraaie sieraden en kralen tot houtbewerking. De creativiteit markt is een bezoek meer dan waard. 's Avonds is er een muzikaal optreden van de UNI. Om 19.00 uur is de officiële opening van de toeristenmarkt.

Tijdens de Maritiemdag op 2 juli zijn er verschillende kramen met nautische artikelen en activiteiten zoals: touwknopen, zeehengelen, paling roken, oude vissersschepen en oude ambachten. Shantykoor Skuytevaert zingt Engelse- en Nederlandstalige zeemansliederen.

Horeca Katwijk houdt op 9 juli een sfeervolle en unieke horecadag waar niet alleen geproefd kan worden van de nieuwste producten. Er zijn diverse workshops, exclusieve demonstraties te zien en mooie prijzen te winnen. Om de sfeer compleet te maken zijn er die dag ook optredens van diverse Katwijkse muzikanten.

Op 16 juli kan het publiek genieten van een ouderwets gezellige brocante streekmarkt. Men kan genieten van verzamelobjecten en ambachtelijk verkoopwaar. 's Avonds is er een muzikaal optreden van de DVS Big Band Plus.

Dinsdag 23 juli staat in het teken van klassieke, antieke auto's. Er zijn veel verschillende auto's te bewonderen, waaronder 2 historische brandweerauto's. De muzikale omlijsting is helemaal in de sfeer van het tijdsbeeld en wordt verzorgd door de dixielandband Alacarte.

Dit jaar opnieuw een groot spektakel van de lach op gebied van verkoopdemonstraties in Katwijk. Maar liefst 15 standwerkers uit het hele land strijden om de titel "Beste standwerker van Katwijk". Er wordt van alles gedemonstreerd om te vechten voor deze felbegeerde titel. Een deskundige jury zal de standwerkers beoordelen op professionaliteit, presentatie, stand, contact met het publiek en originaliteit. De prijsuitreiking vindt plaats in De Bonte Kraai op het Andreasplein om ca. 21.15 uur.

De markt rond het thema welzijn op 6 augustus zit vol interessante en verrassende informatie over gezondheid en geluk. Van aloë vera producten tot zelfgemaakte jam en van (stoel)massages tot vrolijke cadeauartikelen. Er zijn allerlei demonstraties en presentaties en diverse gratis workshops. Zoals ieder jaar is er weer de weggeefwinkel-kraam. Ook zijn net als vorig jaar diverse professionals van Bewust Bollenstreek aanwezig. 's Avonds is er muziek van Duo C Kwadraat.

Op dinsdag 13 augustus draait alles om het kind. Er zijn allerlei kinderactiviteiten zoals schminken, cupcakes bakken en versieren, glittertattoo's aanbrengen, tasjes pimpen en sieraden maken. Word model in één dag met een echte catwalk, inclusief verkleden, visagie en hairstyling.

KuCo houdt op 20 augustus een kunstmarkt. Verschillende kunstvormen worden gepromoot. Kunstenaars uit Katwijk en de regio zijn aanwezig. Men kan meedoen aan workshops en er wordt kunst gepresenteerd. Ook is er een gedichtenmarathon en er wordt en plein air geschilderd. Avonds is er een muzikaal optreden.

Verschillende organisaties en verenigingen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg presenteren op de laatste markt wat zij binnen hun organisatie doen op het gebied van vrijwilligerswerk.