Algemene ledenvergadering

Aan het eind van het seizoen is het tijd voor de algemene ledenvergadering van de AOBK. Er wordt teruggekeken naar het verloop van het afgelopen seizoen; wat er beter kan en moet, de bestuurssamenstelling maar bovenal wordt vooruitgekeken naar het nieuwe seizoen. Is het financieel allemaal op te brengen wat we voor ogen hebben?

Terugkijkend is er toch wel veel gebeurd het afgelopen seizoen. Het meest in het oog springend is de nieuwe biljartruimte, die toch een enorme verrijking van het Dienstencentrum genoemd mag worden. Niet alleen voor de biljarters, maar ook door de ontstane meerwaarde van de andere ruimten. Zo is de vorige maand 'Het Huis van de Buurt' officieel in gebruik genomen met een huiskamer, die voor iedereen de hele week open is. Zo'n opening brengt ook weer andere sores met zich mee. Wethouder Corien van Starkenburg, die de opening verrichtte, noemde het ook in haar openingswoord: het omzien naar elkaar. Iets waar we als samenleving voor moeten staan. Het plotseling opstappen van twee bestuursleden springt er dit jaar ook uit, het waren er niet zomaar twee. Het waren twee hardwerkende, veel voor de AOBK betekenende mensen.
Van de andere kant is het dan ook weer geweldig om te zien hoe het door anderen wordt opgepakt en ingevuld. Dan was daar het gedoe over de bushalte bij de Zwanenburg. Er wordt in elk geval gezocht naar een oplossing wat zeker voor de bewoners van de Parledam een must is. We mogen terugkijken op een mooi activiteitenjaar, de viering van de Christelijke feestdagen en de vele mensen die geholpen zijn met het invullen van hun belastingpapieren. En natuurlijk niet te vergeten mooie reizen met als hoogtepunt de bootreis afgelopen vrijdag. Steeds meer mensen zien het belang in van de informatie-ochtenden. Ook niet-leden zijn hierbij altijd van harte welkom. Het gaat tenslotte over het welzijn van ouderen in het algemeen. Ook bijzonder positief hierin is het overleg en samenwerking met het WZK. Wat nog wel een heikel punt zal zijn in de toekomst, is het financiƫle beleid van de gemeente. Iets waar alle verenigingen en welzijnsorganisaties, die niet zonder gemeentelijke financiƫle ondersteuning kunnen, mee te maken krijgen. De oprichting van de AOBK heeft echt aan een zijden draadje gehangen door de huur die zij voorgeschoteld kreeg. Deze was echt niet in overeenkomst met wat het toenmalige college had beloofd aan de raadsleden. De AOBK is over de streep getrokken door het toezeggen van subsidie. Wat er nu gebeurt, is waar het bestuur van de AOBK i.o. voor heeft gewaarschuwd.

Meer hierover op www.aobk.nl of op vrijdag 21 juni, aanvang 14.30 uur met aansluitend gezelligheid voor alles met de Vrijdagmiddag Revue.