Concert Eben-Haëzer

Slotconcert n Op vrijdag 21 juni geeft het Herv. Geref. Katwijks Mannenkoor Eben-Ha?zer haar seizoens-afsluitingsconcert in de Fonteinkerk aan de Willem de Zwijgerlaan).

Het mannenkoor, onder leiding van Hugo van der Meij, zal een afwisselend repertoire zingen, afgewisseld met instrumentale intermezzi. Zo worden er liederen gezongen over de zee, lofliederen, maar ook het prachtige lied: 'Hear my prayer, o Lord'. Ook is er volop samenzang, begeleid door Rens de Winter, die tevens ook het koor zal begeleiden. Dhr. K.C. van Hengel zal iets vertellen over Stichting Jemima, waarvoor deze avond ook gecollecteerd zal worden. Jemima is een tehuis in Israël waar gehandicapte weeskinderen wonen.
Het concert begint om 19.30 uur, en de kerk is 19.00 open. De toegang is vrij.


Open repetitie Cantilene

Kamerkoor n Katwijk doet samen met het Welzijnskwartier weer mee met de Week van de Amateurkunst (WAK), die wordt gehouden van 22 tot en met 29 juni. De WAK is een landelijk initiatief waar de amateurkunst extra wordt belicht.

Tijdens de Week van de Amateurkunst is er gelegenheid om nader kennis te maken met tal van verenigingen, die zich op verschillende manieren presenteren.
Kamerkoor Cantilene, ambassadeur van de WAK in 2018, houdt op maandag 24 juni een openbare repetitie. Een uitgelezen gelegenheid om eens kennis te maken met koorzang in kleiner verband. De repetitie wordt gehouden van 20.00 tot 22.00 uur in de Dorpskerk aan de Kerklaan te Katwijk aan den Rijn. Men kan vrijblijvend even binnenlopen en eventueel deelnemen aan de repetitie.


André van Vliet concerteert

orgel n Op zaterdag 22 juni verzorgt André van Vliet het vierde orgelconcert van de Orgelserie 2019, georganiseerd door Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee.

Van Vliet heeft gekozen voor een uitgebalanceerd programma dat vooral Duits is georiënteerd. Van de Barok tot de late Romantiek neemt hij de luisteraar mee. Van Bach klinkt het drieluik Toccata, Adagio und Fuge (BWV 564). Daarna schuiven we steeds meer op naar de Romantische kant met Mendelssohns vijfde Sonate. Vervolgens de variatiereeks over een thema uit de Harmonius Blacksmith (Händel) van Friedrich Lux. Händel is ook de inspiratiebron voor de opus 75 no.2 van Karg-Elert. Van Vliet opent het recital met een koraalvoorspel van de vorig jaar overleden Herman van Vliet. Hij sluit af met zijn eigen koraalfantasie over 'O dass ich Tausend Zungen hätte'.

De kerkdeuren zijn vanaf 19.00 uur geopend. Bij de entree van € 10,00 p.p. krijgt men een programmaboekje van het concert, dat tevens alle programma's van 2019 bevat. Parkeren is gratis op het kerkplein aan de Voorstraat.