Uitwaaien met de Oogvereniging

wandeling n Wind, zon, duinzand, grazige weiden, vogels; de ingrediënten van de duinwandeling van de Oogvereniging en IVN Leiden op zaterdag 29 juni.

Een duingebied van grazige weiden, duinstruwelen en stuifplekken. Op zaterdag 29 juni houdt de Oogvereniging in samenwerking met IVN Leiden een wandeling door het open duingebied ten zuiden van Katwijk. De wandeling loopt langs de Soefitempel en de grootste duinplassen van dit gebied.

De Oogvereniging houdt deze wandelingen omdat het voor mensen met verminderd zicht als gevolg van een oogaandoening lastig kan zijn om er zelfstandig op uit te trekken de natuur in. De Oogvereniging biedt blinde en slechtziende wandelaars de mogelijkheid om begeleid te worden tijdens de wandeling door een opgeleide buddy. De buddy kan de wandelaar desgewenst ophalen bij een OV-halte of thuis (binnen een straal van 10 kilometer).

Geïnteresseerden zijn om 13.45 uur welkom bij de bushalte op het Vuurbaakplein waar de bus vanuit Leiden Centraal stopt (lijn 31). Om 14.00 uur start de wandeling, die ongeveer twee uur duurt. Aanmelden is noodzakelijk en kan via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl. Geef bij aanmelding aan of u een geleidehond meebrengt en of hulp nodig is bij het vervoer en het wandelen.