Afbeelding
Foto:

'Natte sokken maar een warm hart'

kippenloop n Pluvius leefde zich ongewenst uit maar bikkels zijn bikkels. De eerste lopers voor de 42 kilometer vertrokken al vroeg van de parkeerplaats bij de Noordduinen. Onder hen de Katwijkers Nico en Corniels die beiden reeds eerder aan deze afstand deelnamen. 'Natte sokken maar een warm hart', lachten zij onderweg.

Door Piet van Kampen

Het was bij de KRB post aan de Zuid waar velen genoten van een warm bakkie en een krentenbol. Op deze plaats proef je ongewild iets van 'de meesten kennen elkaar niet want ze komen van heinde en verre maar toch heerst een saamhorigheidsgevoel'. Iedereen weet waar hij of zij het voor doet. Voor de senioren Kees (73) uit Den Haag en zijn makker Henk (74) uit Zoetermeer was het ook voor de intentie van dit goede doel maar tevens een warming-up voor de Vierdaagse van Nijmegen die zij al diverse keren liepen. Zij komen graag naar de Kippenloop voor 'dit geweldige feestje' zoals Kees het noemt. Henk: 'Het is geweldig de organisatie en de catering. Buitengewoon. Kippenpoten, kippensoep, fruit, drinken, krentenbollen, helemaal top' waren zijn lovende woorden.


Feestje

Ook voor plaatsgenote Wilma van Duijvenvoorde was het een feestje. Op haar verjaardag stond zij om 5.00 uur op en bemande als een van de vrijwilligers de 'koffiestop'. 'Het eerste uur was het vreselijk weer', vertelt zij en ondertussen meldt een bekende zich voor een bakkie. Hij wist blijkbaar dat zij jarig was en begon spontaan het 'Lang zal zij leven' te zingen dat uiteraard direct bijval vond. Ja, vrijwilligers. Katwijk staat erom bekend en dit prachtige evenement waarvoor men zelfs uit Friesland was gekomen, wordt gedragen door 200 mannen en vrouwen. Een geweldige organisatie die gesmeerd loopt.

Twee vrouwen die al vanaf het begin als vrijwilliger actief zijn, zijn Wil van der Bent en Jannie Nijgh. Trouwe gezichten bij een stempelpost. Beiden eensgezind: 'Het is hartstikke leuk en voor het goede doel'. Zij zijn nog niet uitgesproken of collega Jan van Beelen verwelkomt de deelnemers bij de stempelpost op z'n Gaston Starrevelds met een 'Goeoeoeoede morgen'.Hij genoot. Ook plaatsgenoot Wim Schouten (42 km.) 'Het stand was zwaar na veel regen maar een goede oefening voor de Vierdaagse'. Zo beleefde ieder het op de eigen manier.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding