Meester Kees Haasnoot zingt met de leerlingen zijn lied. | Foto: Piet van Kampen
Meester Kees Haasnoot zingt met de leerlingen zijn lied. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Speeltuin naast zwembad Aquamar geopend

n Natte maar vooral speelse opening

speelplek n Water genoeg vorige week woensdagochtend toen de speeltuin in het waterspraypark werd geopend. Het viel rijkelijk naar beneden toen wethouder Adger van Helden en directeur Vincent Venloo van Sportbedrijf Katwijk de poort van het moderne, veilige speelparadijsje openden. De leerlingen van de groepen 1 t/m 5 van de Groen van Prinstererschool namen er direct enthousiast bezit van.

Door Piet van Kampen

De 12e juni was de Nationale Buitenspeeldag die wordt georganiseerd door Jantje Beton, de stichting die het buitenspelen sterk propageert. Typisch Hollands dat er uitgerekend op deze dag waarop de speeltuin werd geopend Pluvius zich weer eens ongewenst manifesteerde. De leerlingen stoorden er zich totaal niet aan en namen bezit van de variatie aan speeltoestellen. Wethouder van Helden liet zich ook niet onbetuigd en klom dapper in zijn goede kloffie mee in de touwenpiramide. Ter lering en vermaak van de kids.

Voorafgaand hadden free-runners in de speeltuin heel demonstratief door alle toestellen te testen aangetoond dat het een veilige speeltuin is. In zijn openingswoordje hield de wethouder een niet ingestudeerde interactieve sessie met de leerlingen waaruit bleek dat er nog steeds te veel zijn die urenlang achter de PC of tablet doorbrengen.


Openingslied

Vanaf het begin van de bouw van het zwembad en het aanleggen van het waterspraypark waren de leerlingen van de naast gelegen Groen van Prinstererschool nauw bij het project betrokken. Zij mochten hun wensen kenbaar maken welke toestellen er in de speeltuin zouden komen. Het werden een touwpiramide, trampolines, reuze schommels, glijbanen, een sonarboog en een interactieve dans- en geluidsboog waarbij uit meerdere spellen kon worden gekozen. Het waterspraypark is gekoppeld aan het zwembad en er is een groot terras met horecagelegenheid. 'Meester' Kees Haasnoot had een openingslied voor dit speciale gebeuren geschreven. Het werd uit volle borst meegezongen. 'Geweldig, fantastisch. Dit is de plek waar wij willen zijn'. Deze tekst spreekt voor zich laat niets aan duidelijkheid te wensen over.