Katwijk gemeente voor topsporters

Sport n Katwijk is uitgeroepen tot dé Topsportgemeente van 2018. De Zuid-Hollandse gemeente bleek vorig jaar, gemeten over 40 nationale topcompetities, de best presterende verenigingen te hebben. De overige genomineerde gemeenten (Bunschoten, Zwolle, Noordwijk en Den Bosch) eindigden allen op geringe afstand en mogen ook terugkijken op een zeer geslaagd sportjaar.

Katwijk behaalde de titel binnen dankzij de uitstekende prestaties van zeven lokale topteams. Deze waren actief in het amateurvoetbal (4), het basketbal (2) en de Ereklasse van het dammen. Vorig jaar ging de titel naar Teylingen. Binnenkort volgt de officiële prijsuitreiking. De exacte datum en locatie wordt op korte termijn bekend gemaakt. De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van het sport-economisch adviesbureau Sport2B, in samenwerking met Arko Sports Media.


Fietsdriedaagse

NNO n Ook dit jaar gaat wijkvereniging N.N.O. fietsen door onze regio, langs mooie fietsroutes. Men kan nog steeds drie dagen fietsen: dinsdag, woensdag en donderdag.

Uiteraard mag minder dan drie dagen fietsen ook. De voorinschrijving is op maandag 17 juni van 18.00 tot 20.00 uur in het wijkgebouw aan de E.A. Borgerstraat 58. Inschrijven kan ook bij het VVV-kantoor en tijdens de activiteiten in het wijkgebouw.

De Avond Fietsdriedaagse start op dinsdag 25 juni. Op deze avond kan men ook nog inschrijven. De vervolgavonden zijn op 26 en 27 juni. Op alledrie de avonden is de starttijd tussen 18.30 en 19.00 uur. Uiteraard staat de laatste avond de barbecue aan en kan men genieten van een heerlijk sateetje met een optreden van Kattuks Volk van 20.00 tot 21.00 uur.