Wethouder Corien van Starkenburg met de nieuwe AED bij het gemeentehuis | Foto en tekst: Piet van Kampen
Wethouder Corien van Starkenburg met de nieuwe AED bij het gemeentehuis | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

AED nu ook bij gemeentehuis

Hartveilig n Het aantal AED's (Automatic Externe Defibrillator) binnen de gemeente groeit in snel tempo. "Toch moeten we nog een sprintje maken om alles binnen de gemeente dekkend te krijgen", sprak wethouder Corien van Starkenburg toen zij vorige week donderdag het gemeentehuis een AED officieel installeerde.

De 44e AED is inmiddels aangemeld. Dekkend betekent dat er in de hele gemeente binnen een straal van 6 minuten zo'n apparaat binnen handbereik van vrijwilligers, die bekwaam zijn om de AED te bedienen. Dit aantal is inmiddels al opgelopen tot 900. De werkgroep 'Katwijk Hartveilig' en inwoners hebben zich eveneens ingezet om op meer punten aan buitengevels van bedrijven en ook gemeentelijke gebouwen een AED bevestigd te zien. Bewoners spaarden zelfs voor een AED. Buiten betekent 24 uur in handbereik. De gemeente heeft € 10.000,- subsidie toegekend aan 'Katwijk Hartveilig'.