Kinderen kunnen hun hart ophalen tijdens het Jumpin' Picknick Festival. | Foto: PR
Kinderen kunnen hun hart ophalen tijdens het Jumpin' Picknick Festival. | Foto: PR Foto:

Tweede Jumpin' Picknick Festival komt er aan

Festival n Vorig jaar was het voor de eerste keer al een doorslaand succes. Alle reden voor Esmeralda de Jong met haar bedrijf Katwijk Events het evenement ook dit jaar weer te organiseren. Op zaterdag 22 juni is de Goerie weer 'the place to be'.

Esmeralda is al twintig jaar werkzaam in het onderwijs. Zij geeft les in de basisschool De Burcht in 't Duyfrak in Valkenburg aan de leerlingen in de bovenbouw. "Ik zit al lang in het onderwijs maar ik wilde daarnaast een nieuwe uitdaging aan gaan. Daarom ben ik twee jaar geleden met mijn eigen bedrijf begonnen. Het is heel goed uitgepakt", klinkt zij voldaan. Net zoals de eerste editie van het Jumpin' Picknick Festival op de Goerie vorig jaar goed uitpakte. "Er zijn ongeveer duizend mensen geweest en dat was geweldig. Toen ik het idee bedacht nam ik contact op met Dick van der Plas van De Goerie. Die was direct enthousiast en verleende volop zijn medewerking".

Idee

"Er zit een idee achter om dit te organiseren. Katwijkers zijn vaak zeer hecht met hun gezin en familie. Daarom is dit een ideaal festival er voor gezinnen. Ook voor alle gezinnen die zich in de loop der jaren in Katwijk hebben gevestigd en goed zijn ingeburgerd. Er is heel veel te doen voor de kinderen en de ouders kunnen ook ontspannen genieten van muziek, drankjes en hapjes want er is ook een foodtruck aanwezig". Esmeralda somt een aantal activiteiten op waarmee de jeugd zich kan vermaken. "Natuurlijk zijn er springkussens, een stormbaan, een klimwand, voetbalschieten, paardje rijden en creaschmink. Even langs de ijskar of de suikerspinkraam gaan. Er is zoveel te doen. Muziek van de band Support Act, de zanger Mick Spek en DJ Rob. Ook is er een show van Denies Dance Studio. Ik heb alles zoveel mogelijk Katwijks gehouden door deze mensen uit te nodigen. Het is een Katwijks feestje dat wordt gesteund door de Wijkraad Katwijk aan Zee en de gemeente. Ook hebben diverse sponsors een bijdrage geleverd. Het is echt een feestje voor alle leeftijden", verzekert Esmeralda die al weer volop toe leeft naar de tweede editie van deze happening. Voor € 4,00 per persoon of een gezin van maximaal 4 personen € 12,50 kan er volop worden genoten. Het spektakel begint om 13.00 en duurt tot 19.00 uur.