Afbeelding
Foto:

Het regent kampioenen bij The Flying Stars

twirling n Afgelopen zaterdag zijn de Nederlands Kampioenschappen showtwirl in Hoofddorp gehouden. Van twirlvereniging The Flying Stars mochten 3 duo's, een solist en een juvenileteam meedoen aan deze kampioenschappen.

Showtwirl is een onderdeel binnen de twirlwereld dat nog onder majorette gezien wordt. Je laat een routine zien, waarin je zowel baton als andere attributen gebruikt. Er wordt door juryleden onder andere beoordeeld op choreografie, technisch gebruik van de baton en attributen en er wordt gekeken naar presentatie/showmanschap. Tijdens het Nederlands Kampioenschap wordt er gestreden voor de titel Nederlands Kampioen, maar daar hangt soms ook een Europees kampioenschap aan vast. Onder de kampioenen wordt er namelijk door de technische commissie gekeken of er ook voldoende capaciteit is voor deelname aan het Europees Kampioenschap.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Showtwirl is het juvenileteam van The Flying Stars Nederlands kampioen geworden. Tevens hebben zij een uitnodiging gekregen voor het Europees Kampioenschap in Italië dit najaar. Of zij deze uitnodiging ook aan kunnen nemen is nog even spannend. De kinderen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar moeten namelijk hun deelname en reis zelf bekostigen. We moeten afwachten of alle meisjes van het team mee kunnen. Erg jammer dat zo'n nationale eer van het vertegenwoordigen van je land af moet hangen van een financiële kwestie.
Ook de duo's en solisten zijn in de prijzen gevallen. Solist Alyssa Kroese werd eerste, dus Nederlands Kampioen in de preteen-leeftijdsklasse. Ook zij heeft een uitnodiging voor het Europees Kampioenschap gekregen.

In de categorie duo showtwirl hadden The Flying Stars twee leeftijdscategorieën vertegenwoordigd. In de categorie juvenile deden Fenna Guijt en Isabel van der Plas mee. Zij werden Nederlands kampioen met een uitnodiging voor het Europees kampioenschap. Een leeftijdsklasse hoger, in de preteen klasse deden 2 duo's van The Flying Stars mee. Juliët van Duijn en Josefine de Vreugd werden Nederlands kampioen met een uitnodiging voor het EK en Anne Fleur Haasnoot en Joëlle van Duijn werden in deze categorie tweede met een uitnodiging om reserve te zijn op het Europees kampioenschap.

Al met al een hele vruchtbare oogst tijdens het Nederlands Kampioenschap Showtwirl voor The Flying Stars.


KatwijkBinse Truckrun zoekt chauffeurs

truckfun n Het is een prachtig en onmisbaar evenement in de feestweek van Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn en de vereniging SIEN om de medemens met een verstandelijke beperking een leuke dag te bezorgen. Veel blije mensen die er lang naar uit hebben gekeken om ingeloot te worden en mee te mogen rijden. En mensen die vorig jaar net niet ingeloot waren, krijgen nu weer de kans om wel mee te gaan. Echt een fenomeen op de eerste zaterdag van de feestweek. Dus zet alvast in de agenda zaterdag 24 augustus.

Alle partijen kennen hun rol. Wij als organisatie hebben er weer ontzettend veel zin in. Voor zowel de zorgorganisaties als de begeleiders van de bijrijders, als de chauffeurs, als de complete crew aan vrijwilligers, hebben allen hetzelfde doel; "een geslaagde dag ervan te maken". De lieve en mooie mensen die langs de route zwaaien en meeleven, zijn de bevestiging van het plezier. We hopen op mooi weer en een heleboel publiek. Startplaats is ook nu weer bij onze gewaardeerde gastheer "ESA ESTEC", een grote zegen voor ons als organisatie. Een ieder die erbij betrokken is of eraan meedoet, kijkt uit naar het warm welkom.

Chauffeurs kunnen zich t/m 13 juni weer inschrijven. Je hoort uiterlijk 30 juni van de organisatie of je bent ingeloot. Inschrijven gaat nu digitaal, surf naar; www.oranjeverenigingkatwijk.nl en vul het formulier in. Voor vragen kunt u bellen Jan van den Berg op 071-4031589. De inschrijvingen voor de deelnemers met een verstandelijke beperking gaan via Jan van der Bent. Je kunt hem bereiken op telefoonnummer 071-4024189. Bijrijders kunnen een inschrijfformulier via de site van de Oranjevereniging downloaden.

Schrijf je snel in, de deelname is gratis, en hopelijk ben jij erbij op 24 augustus. De 22e editie van deze dag vol 'truckfun' wordt mede mogelijk gemaakt door Prolife zorgverzekeringen en Fotostudio Ronkes uit Katwijk, de Echte bakker Den Dulk uit Katwijk en Albert Heijn Zeilmakerstraat uit Katwijk.