Afbeelding
Foto:

Katwijkers in actie tijdens zwaarste roeirace

Sloeproeien n Op vrijdag 31 mei staat de 45e editie van de HT-race op het programma. De koninginnetocht onder de sloeproeiwedstrijden. De ca. 34 km lange overtocht van Harlingen naar Terschelling is één van de zwaarste roeitochten in ons land. Ook dit jaar is Katwijk weer goed vertegenwoordigd. Vier sloepen nemen deel aan deze race over de Waddenzee.

De HT, een roeirace van Harlingen naar Terschelling, staat bekend als de Koninginnetocht van het sloeproeiseizoen. De ca. 34 km lange oversteek over het onstuimige water van de Waddenzee is een van de zwaarste roeitochten in ons land. Als het weer niet optimaal is wordt de strijd aangegaan met golven, wind en getijdestroom. Sommige sloepen bereiken pas na vijf uur de overkant maar er zijn ook sloepen die in drie uur de haven van West-Terschelling bereiken. Deze race staat garant voor blaren op handen en billen.

De 45e editie van de HT-race vindt plaats op vrijdag 31 mei a.s. Ruim 130 sloepen doen mee, waaronder de Azorean High en de Bacchus van Roeivereniging Ferox. Vanaf februari wordt wekelijks fanatiek getraind voor deze zware race, waarin niet alleen de strijd aangegaan wordt met de elementen van de natuur, maar ook met geduchte concurrenten. Ook 't Pulletje en 't Rosétje uit Katwijk komen ook in actie tijdens dit prachtige spektakel. Kijk voor meer informatie op www.htroeien.nl of www.rvferox.nl
| Foto: Danielle van Leeuwen