Voor de tweede keer op rij werden de dames van Grasshoppers als kampioen gehuldigd. | Foto: Piet van Kampen
Voor de tweede keer op rij werden de dames van Grasshoppers als kampioen gehuldigd. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Verdiende bordesscène voor Grasshoppersvrouwen

basketbalkampioen n Een van de trotse exponenten van de sport in Katwijk is het eerste team van Grasshoppers vrouwen. Voor de tweede achtereenvolgende keer sleepten zij de landstitel in de wacht. Op zaterdag 11 mei kon in het hol de leeuw bij Loon Lions in Landsmeer de kampioensvlag worden gehesen.


Door Piet van Kampen

'Jullie zijn een club van het dorp', zo begon burgemeester Cornelis Visser zijn toespraak toen vorige week maandag de kampioenen in het gemeentehuis werden gehuldigd. 'Ik ben hartstikke trots op jullie en er bij geweest in Landsmeer en was onder de indruk van jullie topspel. Een klasse apart in Nederland en het is indrukwekkend hoe jullie met een groot aantal punten verschil wonnen. Basketbal daar is alles voor nodig, veel lopen, een goede techniek en vooral een teamsport. Jullie ook terecht de sportploeg van het jaar geworden. De club is goed bezig voor de toekomst met een topsportprogramma en er zijn een aantal speelsters onder de 20 en onder de 18 opgenomen in de selectie van het Nederlands team.' (Er spelen ook al seniorendames in het Nederlands team. Red.)

Voorzitter André Hoek dankte de gemeente voor de ontvangst en prees de hele staf van het team. 'Het succes is mede te danken aan de kwaliteit van onze jeugdopleiding'.

Na de lovende woorden van beide sprekers was het bordes voor de kampioenen die door de fans luidruchtig werden bejubeld vergezeld gaande van de nodige confetti en vuurwerk.

Afscheid

Voor aanvoerster Ingrid van der Plas, sportvrouw van het jaar, was het een glorieus afscheid na 20 jaar. 'Het is mooi geweest. Twee landstitel achter elkaar. Vorig jaar was het spannender tegen Lecdetec en stond er veel meer druk op na enkele verloren finales. Nu was er veel meer vertrouwen'.

Ook voor coach Driessen betekende dit tweede hoogtepunt een afscheid bij de club die zo enorm aan de weg heeft getimmerd en met het hoogste haalbare, de landstitel een succesvol seizoen opnieuw met het hoogste podium bekroond zag.