3D printen in de Makersplaets

workshop n Op donderdagmiddag 13 juni duiken we van 16.00 tot 17.30 uur in de fantasiewereld tijdens de workshop 'Fantasiefiguur maken met de 3D printer'. Kinderen vanaf 8 jaar gaan onder begeleiding aan de slag met de 3D printer. Fantasie wordt werkelijkheid tijdens deze creatieve workshop met oude en nieuwe technieken.

In deze leerzame workshop gaan we werken met TinkerCad. TinkerCad is een computerprogramma waarmee je 3D tekeningen kunt maken op de computer. In deze workshop bedenk en beschrijf je een fantasiewereld en maak je een hoofdpersoon in Tinkercad. Als de 3D printer alvast aan de gang gaat met het maken van de fantasiefiguurtjes, gaan we verder met het maken van de fantasiewereld. Zo maken we een lekker ouderwetse kijkdoos van knutselmateriaal en dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Als je fantasiefiguur is uitgeprint, beleef je de leukste avonturen in je zelfgemaakte wereld. Niet alle fantasiefiguurtjes zijn al klaar na de workshop dus de deelnemers kunnen die op een later tijdstip komen ophalen in de bibliotheek.

Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen in de leeftijd vanaf 8 jaar. Deelname: € 5,00 per persoon. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van je keuze, betaal met iDeal en print je toegangskaart(en).