| Foto: Geert Bekker
| Foto: Geert Bekker Foto: Geert Bekker

Grasshoppers dames zijn kampioen

Basketbal n Het damesteam van Solar-systemen Grasshoppers is er voor de tweede keer op rij in geslaagd om de landstitel naar Katwijk te brengen. Ten koste van Loon Lions, waar drie jaar geleden de finale nog van verloren werd, is de best of five-serie met 3-1 in het voordeel van Grasshoppers geƫindigd.

Het sportcentrum van Landsmeer was weer voor een groot gedeelte zwart en geel gekleurd. Een buslading vol enthousiaste en mooi uitgedoste supporters was naar Landsmeer getogen om daar de dames op overtuigende wijze van Loon Lions te zien winnen met maar liefst 30-64.

Mia Hordijk mag de wedstrijd met een driepunter afsluiten alvorens de zaal geel en zwart siert door de confettikanonnen uit het publiek. Uitzinnig van vreugde omhelzen de meiden elkaar en samen met het meegereisde publiek wordt deze prolongatie van de landstitel uitgebreid gevierd op het centercourt van Landsmeer. Ingrid van der Plas neemt de beker opnieuw in ontvangst en benjamin Alissa van der Plas mag het kampioensnetje uit de ring knippen.

Lees verder op pagina 21.