Op deze pagina wekelijks enkele artikelen uit De Katwijksche Post


Uit de krant van 2 mei

Bewoners Park Rijnsoever willen veilige oversteek over Biltlaan

Meer dan tweehonderd bewoners uit Rijnsoever pleiten in een (internet)petitie voor een veilige oversteekplaats op de Biltlaan bij Schorpioen.

De kruising Biltlaan-Schorpioen wordt volgens initiatiefnemer Robert-Jan van Rijn een belangrijke oversteekplaats voor onder andere schoolgaande kinderen uit nieuwbouwwijk Park Rijnsoever, die in de wijk aan de overkant van de Biltlaan naar de basisschool moeten.

Ouders zijn er niet gerust op, dat het daar veilig genoeg is voor hun kinderen om over te steken. Er is bij die kruising wel een zebrapad over de Biltlaan, maar de bewoners vinden dat 'deze oversteekplaats mede door de bocht Biltlaan-Zwarteweg weinig overzicht biedt en tevens een druk verkeerspunt is voor autoverkeer (Estec, Space-expo enz)'. En dat geeft ze 'als ouders geen veilig gevoel'.

De bewoners van Park Rijnsoever pleiten in hun petitie voor een Oranje-Rood-verkeerslicht, zoals die bij de kruising Tramstraat-Oegstgeesterweg in Rijnsburg. Die is er ook pas gekomen na lang en herhaaldelijk aandringen van bewoners.


DEZE WEEK IN De Katwijksche Post

Gemeenteraad n ambtsgebed blijft bij opening vergadering

Hart&Ziel n interview met         VVD-raadslid Annette Brul

Voedingsadvies n dochter van twee zegt nee!