Aan de Zwaaikom werden vergeefse pogingen gedaan om een visje te vangen. | Foto: PR
Aan de Zwaaikom werden vergeefse pogingen gedaan om een visje te vangen. | Foto: PR Foto:

Geen vissen maar wel een prijs

Vistoernooi n Voor het derde jaar werd er door Dagbesteding Hengelsport Ons Stekkie in samenwerking met de Oranjevereniging een jeugdvisevenement aan de Zwaaikom georganiseerd.

De afgelopen weken druppelden ondanks de ongunstige weerberichten de aanmeldingen binnen en moesten er nog de nodige medailles en prijzen worden bijgehaald om ervoor te zorgen dat alle deelnemers werden beloond voor hun deelname. Het was bikkelen aan de waterkant voor de jeugdige sportvissers, maar helaas lieten de vissen zich niet zien.


Dat de organisatie van dit jeugdvisevenement in een behoefte voorziet was wel duidelijk, gezien het aantal deelnemers dat op het aangekondigde evenement waren afgekomen. De weerberichten zagen er niet best uit en de verwachting was dat er wel wat jonge vissers in spe zouden komen. Maar 74 aanmeldingen, dat overtrof de organisatie hun stoutste verwachtingen.

Bepakt en bezakt met gratis aas, lokvoer, de nodige versnaperingen, paraplu's, regenpakken en aangemoedigd door hun pappa's en mamma's en opa's en oma's, zaten de deelnemers aan de waterkant.

Oranjevereniging Katwijk aan Zee had reddingsvestjes en groene haring ter beschikking gesteld en deze vonden bij de aanwezige supporters gretig aftrek. Stichting Jan, waar Hengelsport Ons Stekkie een onderdeel van is, had de nodige mankracht en BHV-ers ingezet om het evenement veilig te laten verlopen en de nodige tuigjes te ontwarren en de eventueel gevangen visjes te meten. Daarnaast gingen zij met een vers gezet bakkie koffie en thee langs de waterkant om alle aanwezige supporters van wat warms te voorzien. Naast de uitgeserveerde haring waren er ook nog stukjes kaas voor alle aanwezigen.

Toch een prijs

Regen en wind trotserend zaten de jonge deelnemers met aanhang toch maar aan de waterkant hopend op beet. Behalve één aanbeet bleef het stil aan de waterkant en lieten de vissen al het aangeboden lekkers aan zich voorbij gaan. Om 20.00 uur werd het eindsignaal gegeven waarna een ieder zich naar de winkel van Hengelsport Ons Stekkie spoedde.

Een prijswinnaar was er helaas niet en de organisatie besloot daarom om de mooie prijzen te verloten onder de aanwezigen deelnemers. Daarna mochten de deelnemers hun mooie en wel verdiende medaille en een traktatie van 't Smausje in ontvangst nemen. Geen vis en toch nog prijs. Dat sprak jong en oud wel aan.