| Foto: Julien V D
| Foto: Julien V D Foto:

Op naar België

Arie Twigt is een 18-jarige rolstoelbasketbalspeler uit Katwijk en woont op Papendal. Op het sportcomplex van Papendal traint Arie wekelijks met het Nederlands Team en in het weekend speelt de basketballer wedstrijden voor Only Friends uit Amsterdam. In deze blogpost vertelt Arie over zijn avonturen op Papendal en daarbuiten! Zijn belevingen schrijft hij op voor de Dirk Kuyt Foundation, zij ondersteunen hem in zijn weg naar de Paralympische Spelen in 2020.


'Afgelopen maand heb ik met Only Friends de laatste twee wedstrijden van dit seizoen in de eredivisie gespeeld. Beide wedstrijden hebben wij gewonnen. De eerste wedstrijd speelden wij tegen Dyna '75 (63-26) en de tweede wedstrijd tegen I.S.V. Hengelo (22-110). Zaterdag 11 mei wordt de final four gespeeld. Ik speel met Only Friends (nr. 1) tegen I.S.V. Hengelo (nr. 4) en Devedo (nr. 2) speelt die dag tegen Arrows '81 (nr. 3). De winnaars van deze twee wedstrijden spelen zaterdag 18 mei de finale om het Landskampioenschap in Heerenveen, dus daar hoop ik jullie de volgende keer meer over te vertellen!

Maandag 15 april begon ik met het Nederlands herenteam aan een trainingsstage op Papendal, dit ter voorbereiding op het Paastoernooi in Blankenberge (België). Op Goede Vrijdag hadden wij eerst een ochtendtraining, daarna hebben wij met elkaar geluncht en zijn wij naar België vertrokken. De rit viel behoorlijk tegen, want het was erg druk op de weg. 's Avonds speelden wij de eerste wedstrijd tegen Japan, een snel team en dat maakt het vaak lastig. Het eerste kwart zaten wij niet goed in de wedstrijd, daarna ging het beter, maar konden wij de achterstand niet meer inlopen, wij hebben de wedstrijd 65-51 verloren. Zaterdagochtend speelden wij tegen Brazilië, ook deze wedstrijd speelden wij niet zoals we zouden moeten doen (53-56 verloren). In de avond speelden wij de wedstrijd tegen wereldkampioen Groot-Brittannië. We wisten dat dit een zware pot zou worden, zeker met de twee vorige wedstrijden in ons achterhoofd. In het begin ging het redelijk gelijk op. In tegenstelling tot de vorige twee wedstrijden zaten we nu wel goed in de wedstrijd, maar uiteindelijk hebben wij de wedstrijd toch verloren (47-53). De dag erna speelden wij tegen Zuid-Afrika de laatste wedstrijd, deze wedstrijd begon goed! Het eerste kwart stonden wij 25-8 voor en uiteindelijk hebben wij de wedstrijd 75-34 gewonnen.

Het was het eerste toernooi van dit seizoen met het Nederlands Herenteam en eerlijk gezegd vielen de resultaten een beetje tegen. Maar tijdens toernooien kan je dingen uitproberen en daar kan je ook weer van leren. Dus blijven we trainen, want alleen dan worden we beter!'