VluchtelingenWerk Katwijk zoekt versterking

Vrijwilligers n Kinderen in het azc leven vaak al jarenlang in de 'overleefstand'. Ze zijn zich vaak zeer bewust van hun onzekere situatie en hebben veel zorgen. Ze vormen een kwetsbare groep. Deze kinderen verdienen onze aandacht en een plek om af en toe gewoon weer even lekker kind te zijn.

Het project Time4You van VluchtelingenWerk biedt kinderen in azc Katwijk die plek. Om stoom af te blazen, te knutselen of te spelen. Voor dat project zijn we op zoek naar vrijwilligers. Zij begeleiden het creatief kinderspreekuur, ze praten tijdens het knutselen in een ontspannen sfeer met de kinderen. Op die manier kunnen zij de kinderen 'spelenderwijs' informeren over de asielprocedure, kinderrechten en leven in Nederland.

Bij Time4You kunnen kinderen even ontspannen. Ze voelen zich gehoord en gezien en ze kunnen hier met hun problemen terecht. Kinderen krijgen de ruimte om alle vragen te stellen. De vrijwilligers zijn getraind om problemen te signaleren en de kinderen als dat nodig is door te verwijzen. In het project zijn interactieve (voorlichtings)materialen ontwikkeld om zo met de kinderen in gesprek te gaan.

Voor het werk op azc Katwijk is men ook nog op zoek naar Juridische begeleiders. Zij geven uitleg aan vluchtelingen over brieven en formulieren die ze ontvangen. Ze beantwoorden vragen tijdens spreekuren, voeren vluchtverhaalanalyses uit en begeleiden aanvragen voor gezinsherenigingen. Ook onderhouden ze contact met betrokken partijen zoals IND, advocaten en ambassades. Zo helpen ze een vluchteling in een onzekere periode in zijn leven op weg.

Een juridisch begeleider hoeft geen juridisch profiel te hebben. Gezond verstand en brede nieuwsgierigheid is meer dan voldoende. Vrijwilligers van Vluchtelingenwerk krijgen een goede training over vraagstukken rond verblijfsrecht en gezinshereniging.

Wie komt er helpen? Mail een korte motivatie plus cv naar glkatwijk@vluchtelingenwerk.nl


Vijftien mille voor Hartstichting

Hartweek n De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting, van 7 tot en met 13 april, heeft dit jaar € 15.467,73 een zeer mooi geldbedrag in Katwijk opgeleverd. De Hartstichting bedankt de collectanten en inwoners van harte voor de bijdrage. Dankzij de giften werkt de Hartstichting aan concrete oplossingen om ieders hart zo gezond mogelijk te houden. Want een gezond hart is niet vanzelfsprekend.