Workshop voor een goed keukentafelgesprek

matelzorg n Op dinsdagavond 14 mei houdt het Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning de workshop 'Hoe bereid ik me voor op een keukentafelgesprek' voor mantelzorgers in de gemeente Katwijk. De bijeenkomst vindt plaats in Tripodia, Hoornesplein 155. Inloop is mogelijk vanaf 18.30 uur. De workshop begint om 19.00 uur en wordt rond 21.00 uur afgesloten met een hapje en een drankje.

Voor veel zorg en begeleiding kan men bij de gemeente terecht. Men krijgt dan een gesprek met een WMO-consulent: het keukentafelgesprek. In dit gesprek moet men aangeven wat men belangrijk vindt, wat er goed gaat, wat er minder goed gaat en welke zorg of ondersteuning daarbij past. Naar aanleiding daarvan wordt er besloten welke hulp u van de gemeente ontvangt. Het is dus belangrijk dat u zich goed voorbereidt op het keukentafelgesprek. Maar hoe doe je dat? Jessica Apon, Trainer Sociaal Domein, geeft u deze avond informatie over de veranderingen in de zorg en daarnaast ontvangt men handige tips om te helpen voor, tijdens en na het keukentafelgesprek.

Mantelzorgers zijn mensen die uit persoonlijke betrokkenheid zorgen voor bijvoorbeeld hun demente partner, hun gehandicapte kind, of een langdurig zieke buurman of collega. Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning wil voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken en helpt hen een handje op weg om de zorg vol te kunnen blijven houden. Dit doen wij onder andere door het organiseren van bijeenkomsten.

Aanmelden kan door te mailen met naam en adresgegevens aan mantelzorg@welzijnskwartier.nl of op tel. 4033323.