Afbeelding
Foto:

Van Gogh versus Van Egmond

Lezing n Op vrijdagavond 10 mei om 19.30 uur zal taaltrainer Alex van Egmond een lezing geven over Vincent van Gogh als inspiratiebron voor zijn vader Joop van Egmond, MOND (1943-2018).

In een PowerPointpresentatie vertelt Alex van Egmond hoe Van Gogh voor het kunstenaarschap koos en de worsteling die daarmee gepaard ging. Van Egmond zal in deze lezing de parallellen aanhalen met het kunstenaarschap van zijn vader. Hij identificeerde zich namelijk ook met Van Gogh en verkondigde tijdens zijn leven maar al te vaak dat hij de miskende kunstenaar 'begreep'.

Tot 1 juni is een overzichts- en verkooptentoonstelling te zien 'Eenheid in verscheidenheid' in het Katwijks Museum aan de Voorstraat.
De lezing duurt ± 45 minuten. De reguliere toegangsprijzen voor het museum zijn van toepassing.


Gebedsmorgen

gebed n Op zaterdag 11 mei spreekt ds. Martin Heikoop op de Gebedsmorgen in de Ontmoetingskerk aan de Nieuwe Duinweg 64.

Het thema luidt 'Hoe het ook zij, Hij is erbij'. Martin Heikoop wilde journalist worden, maar God riep hem voor Zijn dienst. Op verzoek om over het gebed te spreken, reageerde hij direct positief. Het bidden in een groep is hem heel bekend.
Na het zingen en de toespraak, gaat men ook met elkaar in gebed. Halverwege is er een pauze met koffie en wat lekkers erbij. Om twaalf uur wordt de gebedsmorgen besloten met een aantal liederen.
Aanvang 9.30 uur; inloop vanaf: 9.00 uur.


Welkom in de Nieuwe Kerk

Welkomstdienst n Op zondag 12 mei wordt er om 10.00 uur in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat een Welkom in de Nieuwe Kerk-dienst gehouden.

Ds. F. Wijnhorst zal stilstaan bij het thema 'Een christen: iemand met een dubbele nationaliteit'. Hij zal aandacht schenken aan vragen als: Wat betekent het burger van twee werelden te zijn? Wat zijn hiervan de voorrechten? Wat zijn hiervan de verplichtingen? Na afloop van de dienst is iedereen welkom in Het Anker voor ontmoeting onder genot van koffie of thee. Er is kinderoppas en kindernevendienst in Het Anker.