Grasshoppers D1 knokt zich naar finale play-offs

Basketbal n Het is het damesteam van Solar-systemen Grasshoppers voor het vierde jaar op rij gelukt om de finale in de strijd om het Nederlands kampioenschap te bereiken. In een zeer spannende wedstrijd in de best of 5 wist de regerend titelhouder de stand tegen Binnenland naar 3-1 te brengen.

Afgezien van de Grasshoppers-opening van 6 punten heeft geen van beide teams meer dan 4 punten afstand kunnen nemen in deze vierde halve finale-wedstrijd. Tot de laatste seconden was niet duidelijk wie de wedstrijd naar zich toe zou trekken Het was uiteindelijk Deborah Vos die met een driepunter Binnenland de definitieve klap toe bracht.
Grasshoppers opende de wedstrijd met een 0-6 run mede door een driepunter van Ilse Kuijt. Daarna blijven aan beide zijden de scores lang uit. Er worden veel, ogenschijnlijk, open kansen gemist. Binnenland weet aan te haken en scores gaan over en weer. Het is uiteindelijk Grasshoppers dat via 2 scores van Mia Hordijk en nog één van Ilse Kuijt het kwart met 11-13 in Katwijks voordeel afsluit.
In het tweede kwart zijn het aan de zijde van Binnenland Essenstam en Kasius die er voor zorgen dat het voordeel naar de kant van het team uit Barendrecht lijkt te vallen maar voor Grasshoppers is het opnieuw Deborah Vos die een belangrijke rol speelt. Met maar liefst 10 punten op rij , waaronder twee 3-punters, houdt zij haar team in de race waarna Fleur Kuijt met haar 3-punter het team van Driessen en Mens met 31-34 laat rusten.
Mia Hordijk zorgt met 2 vrije worpen dat Binnenland met minimale voorsprong aan het vierde kwart begint 48-47. Het vierde kwart is bloedstollend. Punten worden bij elkaar gesprokkeld en het is weer Binnenland dat halverwege een kleine voorsprong neemt. Het is dan Ilse Kuijt die haar team op sleeptouw neemt en belangrijke punten pakt om zo de voorsprong weer aan Katwijkse zijde te brengen. Gabrielle van den Bosch van Binnenland zorgt ervoor dat er met nog 45 seconden te spelen 64-64 op het scorebord prijkt. Deborah scoort dan de eerder genoemde 3-punter en brengt haar totaal op 18. Er wordt dan nog gevochten om de laatste punten. Eline Kasius scoort nog 66-67. Publiek staat aan beide zijden op de banken en ziet Fleur Kuijt middels één van de twee benutte vrije worpen de eindstand op 66-68 brengen. Grasshoppers is uitzinnig van vreugde en viert, met de in grote getale meegereisde supportersschare, het bereiken van de Play-off finale.
De eerste twee wedstrijden worden op 1 en 4 mei in Katwijk gespeeld waarna het circus voor maximaal twee wedstrijden naar Landsmeer verhuist (8 en 11 mei) Indien nodig wordt de vijfde wedstrijd op 15 mei in Katwijk gespeeld.