Actieve ouderen belagen katwijk

Er is heel wat te doen geweest over het openbaar vervoer in Katwijk. Zeker de bushalte bij het dienstencentrum was en is volop in de belangstelling.

Een actiecomité werd snel gevormd, handtekeningen werden verzameld. Politieke partijen kwamen in beweging, ouderenverenigingen verenigden zich, de media toonden hun belangstelling en ondersteunen het unieke protest tegen besluiten die in het verleden zijn genomen. Velen actieve ouderen lieten zien dat er ook een grens is en belaagden de gemeente Katwijk met vragen, protest brieven en handtekeningen.
De wethouder die het OV-dossier overnam van zijn voorganger wist niet wat hem overkwam, alles was al in kannen en kruiken, dacht hij, en iedereen was al akkoord incl. de raad, provincie, en vervoerder.
Het was net allemaal iets anders. De media zoals RTV Katwijk, Leidsch Dagblad en een regionale weekkrant besteedden er ruimschoots aandacht aan. Het is allemaal terug te lezen en te volgen op de website van de AOBK en de media.

Gelukkig is nog meer te melden over het dienstencentrum en de activiteiten die er plaatsvinden. Vooral het Welzijnskwartier breidt er hun activiteiten flink uit en is er haast geen uur meer dat er geen medewerker aanwezig is die het brede scala aan voorzieningen voor ouderen vertegenwoordigt. Het wijkwerk is natuurlijk altijd al vertegenwoordigd geweest, evenals het ouderenspreekuur. Maar, nadat de wijkregisseur al om de 14 dagen aanwezig is, komt daar ook een steunverlener voor de mantelzorgers, een bewegingsadviseur maar ook nog eens een deskundige op het gebied van eenzaamheid bestrijding en adviseur bij beginnende dementie. Iets wat ons allemaal kan overkomen.
Het is allemaal ontzettend belangrijk voor een omgeving met veel ouderen. Vanuit dit gezichtsveld moet bovengenoemde bushalte gehandhaafd blijven en mag niet weg of verplaatst worden. De komende periode bruist ook van de activiteiten. Zo staat deze week geheel in het teken van het Oranjehuis met de Koningsfeesten. Donderdagmorgen is er een Oranjequiz met heerlijke oud-Hollandse meezingliederen en natuurlijk vrijdag de onvervalste en enige echte Oranjebingo van de AOBK. Op het moment dat u dit leest zal de damessoos, die in het teken staat van dit koningsfeest, wel voorbij zijn. Het toont wel aan dat het een echte ouderwetse feestweek is. Ook niet onvermeld mag blijven dat u alvast de opening van het zomerseizoen m.b.t. de zangavonden in uw agenda moet zetten. De opening vindt traditie getrouw plaats door de mannenzanggroep Sion in de Vredeskerk. 15 mei aanvang 19.30 uur. Kijk op www.aobk.nl