Ingrid Glasbergen nieuwe exploitant in ‘Het roer om’. | Foto: Piet van Kampen
Ingrid Glasbergen nieuwe exploitant in ‘Het roer om’. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Ingrid Glasbergen gooit 'Het roer om'

n Nieuwe exploitant voor restaurant jachthaven

jachthaven n Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Met veel enthousiasme vertelt Ingrid Glasbergen over restaurant 'Het roer om'. Per 1 mei aanstaande is zij de nieuwe exploitant en heeft er bijzonder veel zin in. 'Ik vind het een mooie uitdaging en was er aan toe'.

Door Piet van Kampen

Ingrid heeft veel horeca-ervaring in haar bagage. Bovendien is zij allround in het vak en beheert en beheerst zij ook de keuken. 'Ik hou van koken en maaltijden bereiden. Gewoon, goede, gangbare menu's voor heel populaire prijzen' vertelt zij met passie over haar vak. Een blik op de nieuwe menukaart leert inderdaad dat de prijzen zeer klantvriendelijk zijn en er keuze is tussen diverse vlees- en visgerechten. Een vegetarisch menu ontbreekt evenmin en aan de kinderen is natuurlijk ook gedacht. Nieuw op de kaart zijn de spareribs en de ribeye. 'Maar wat gebleven is zijn de schnitzels die hier als specialiteit altijd zo goed bekend stonden' zegt zij met een veelbetekenende glimlach.


Nieuw

Behalve de nieuwe exploitant is er veel vernieuwd in het interieur. Een gezellig meubilair dat fris oogt en een open bar die toch een huiskamer gevoel geeft. 'Ik hou van gemoedelijkheid' geeft Ingrid aan en dat straalt zij inderdaad ook uit.

'De gasten kunnen hier lunchen en dineren in een ontspannen sfeer met uitzicht over de jachthaven'. Nieuw is dus nu ook dat er vanaf 12.00 uur de lunch wordt geserveerd. Koffie met gebak of een borrel met bites, er is voor elk wat wils. Zomers is het ook heerlijk vertoeven op het terras. 'Het roer om' is een ideale locatie voor grote verjaardagen, feesten, recepties en partijen. Ingrid is er samen met haar enthousiaste team, Melanie, Sanne, Lotte en Rosanna helemaal klaar voor om de gasten aan de Haringkade 6 te ontvangen. Op drukke momenten springt echtgenoot Fons ook nog bij.

Buiten het zomerseizoen dat vanaf 1 mei t/m 30 september geopend is kan voor partijen van oktober t/m april gereserveerd worden. In mei, juni en september is de zaak op maandag gesloten maar in juli en augustus kunnen de gasten zeven dagen in de week vanaf 12.00 uur terecht en om 22.00 uur sluit de zaak. Op maandag gesloten. Voor meer informatie en reserveringen: Tel. 4086379.


Lekker eten via Uitgekookt

maaltijdservice n De afgelopen tijd zijn vooral de gezondere varianten van de kant en-klaarmaaltijden heel populair. Dit zijn maaltijden die met verse ingrediënten op een ambachtelijke manier worden bereid zonder kunstmatige toevoegingen en conserveringsmiddelen.

'De consument wordt steeds bewuster als het op voeding aankomt', zegt Johan van Marle, eigenaar van Uitgekookt. 'Verder zien we twee trends samenkomen. Enerzijds wil de consument steeds gezonder eten en anderzijds is het niet mogelijk om veel tijd in de keuken door te brengen om daadwerkelijk een gezonde maaltijd op tafel te zetten.'

Van Marle ziet verschillende groepen consumenten maaltijden afnemen bij Uitgekookt. Dit zijn senioren die niet zelf meer kunnen koken maar bijvoorbeeld ook werkenden die onregelmatige uren draaien, laat thuis zijn of een eenpersoonshuishouden voeren. De maaltijden hoeven alleen nog maar worden verwarmd in de oven of magnetron. 'Met een team van professionele koks bereiden we met veel passie en deskundigheid elke week 20 verschillende gerechten met zowel Hollandse, Oosterse en Mediterrane invloeden', vertelt Johan van Marle. 'Koken doen we op ambachtelijke wijze met verse en kwaliteitsproducten, dit proeft de consument gelijk.'

'Onze bezorgers hebben altijd even tijd voor een gezellig praatje en dat is vooral voor onze oudere klanten erg prettig. Elke keer een bekend gezicht aan de deur.' Om de groeiende vraag naar de gezonde maaltijden aan te kunnen is Uitgekookt verhuist naar een nieuw onderkomen. 'Dit geeft ons de mogelijkheid om steeds meer mensen in Nederland blij te maken met een heerlijke maaltijd', sluit Johan van Marle af.

Bestellen kan via www.uitgekookt.nl of door te bellen naar (085) 040 60 65

Afbeelding