Schaamte hobbel bij roep om financiële hulp

grip n Schaamte en drempelvrees blijken nog steeds de grote hobbels om hulp te vragen bij financiële problemen. Dat zei voorzitter Aad van der Hout van Grip op de Knip bij de presentatie van het jaarverslag.

De vrijwilligersorganisatie stond vorig jaar 64 hulpvragers bij. Dat is iets minder dan 2017. Bijna de helft van de aanvragen werd door de mensen zelf gedaan. Sinds de oprichting heeft Grip 522 Katwijkers met schulden geholpen.

Grip probeert op allerlei manieren haar hulp aan te bieden. Zo is er een samenwerking met kerken, met de bedoeling armoede onder de mensen op te sporen en daarmee aan de slag te gaan. Zoals bekend heeft Grip de beschikking over deskundige vrijwilligers, die de financiële administratie op orde kunnen brengen.

Van der Hout stond tijdens de bijeenkomst in het Voorhof in Rijnsburg stil bij het afscheid van Gert Verhoeff. De Katwijker nam afscheid als coördinator. Hij wordt opgevolgd door een drietal, Alex Ramakers, Anneke van der Sluis en Dirk Jan Broer.


Koppelklaverjas in De Roskam

kaarten n In het kader van Bevrijdingsdag organiseert Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn op vrijdag 3 mei een koppelklaverjasavond in De Roskam aan de Turfmarkt. De organisatie is in handen van Klaverjasvereniging Oude Rijn. Het belooft weer een gezellige avond te worden voor de klaverjasliefhebber. De avond begint om 20.00 uur. Er zijn prachtige prijzen te winnen en na afloop is er een verloting.


'Zing voor de Koning!'

concert n In de Nieuwe Kerk, Voorstraat 79, wordt op vrijdagavond 26 april een bijzonder Oranjeconcert gehouden. Hervormd Gereformeerd Mannenkoor Eben-Haëzer geeft onder leiding van Hugo van der Meij een gevarieerd concert.

Hendrik van Veen neemt deze avond de begeleiding voor zijn rekening achter het grote van den Heuvel-orgel. Van Veen verzorgt ook een Oranje-improvisatie.

De koor- en samenzang wordt ook begeleid door een professioneel brass-ensemble, genaamd: 'Amazing Brass'. Daarnaast wordt er medewerking verleend door de Bovenstemgroep Katwijk.

Ds. L. A. den Butter uit Rijnsburg opent en sluit de avond, en wethouder J. Knape houdt een korte toespraak. Het concert begint om 20.00 uur maar de deur is al open om 19.15 uur, want vanaf 19.45 zingen publiek en koorleden samen alvast een aantal vaderlandse liederen. Er wordt gecollecteerd voor stichting Kerk in Actie.

Wie reserveert via www.korenindekerk.nl krijgt korting. Volwassenen 8,00 euro (aan de deur 10,00 euro). Kinderen tot 12 jaar: 3,00 euro (deur 5,00 euro). Gezinskaart (2 volwassenen en 2 kinderen): 17,50 euro (incl. online korting).