De jeugd tot veertien jaar kan het geluk beproeven tijdens de viswedstrijd bij Ons Stekkie. | Foto: PR
De jeugd tot veertien jaar kan het geluk beproeven tijdens de viswedstrijd bij Ons Stekkie. | Foto: PR Foto:

Zwaaikom decor voor jeugdviswedstrijd

hengelsport n Het verplaatsen vorig jaar van de jeugdviswedstrijd naar de thuisbasis van Hengelsport Ons Stekkie in de Zwaaikom bleek een groot succes. Reden temeer voor de Oranjevereniging om de samenwerking met deze sponsor op deze locatie te handhaven voor de komende Oranje viswedstrijd.

Op vrijdag 3 mei zal de wedstrijd gehouden worden. Vissers in de leeftijd van 4 tot en met 14 jaar mogen een hengeltje uitwerpen. Geen hengel of geen ervaring? Geen probleem. We hebben voor het evenement hengeltjes beschikbaar die na afloop weer kunnen worden ingeleverd.


Aan alles is gedacht door de organisatie. Voor de allerkleinsten zijn er zwemvesten beschikbaar. BHV-ers en vrijwilligers zorgen ervoor dat het evenement in goede banen wordt geleid en dat er aan het water in de Zwaaikom genoeg handjes zijn om de vissers bij te staan en de veiligheid te waarborgen.

Deelnemers die zich aanmelden bij Hengelsport Ons Stekkie krijgen gratis een portie maden en lokvoer. Tijdens en na afloop van de viswedstrijd wordt er door de organisatie ook nog gedacht aan de inwendige mens. Wat drinken, wat hartigs en wat zoets van 'T Smausje wordt gedurende de viswedstrijd kosteloos uitgedeeld want actief vissen maakt ook wel wat hongerig natuurlijk.

Er wordt gevist in twee categorieën. Namelijk van 4 tot en met 8 jaar en van 9 tot en met 14 jaar. In beide categorieën zijn drie prijzen te winnen en elke deelnemer gaat met een wel verdiende medaille naar huis. Schepnet en leefnet zijn verplicht. Voor de gevorderde vissers is het wenselijk dat dit door hen wordt meegenomen voor de beginnende visser zal de organisatie daarin voorzien.

Om 18.30 uur wordt het startsignaal gegeven en om 20.00 uur het eindsignaal waarna aansluitend de prijsuitreiking zal volgen. Pappa's, mamma's en opa's en oma's zijn natuurlijk ook van harte welkom in de Zwaaikom om hun kroos aan te moedigen. Voor hen heeft de organisatie koffie/thee of een frisje beschikbaar want aanmoedigen, blijkt uit ervaring, maakt dorstig.


Wat een drukte!

stranddrukte n Het was te verwachten dat het de afgelopen Paasdagen razend druk zou worden aan de kust en in de regio lag er duimendik bovenop.

Ook Katwijk trok weer vele duizenden bezoekers en strandgangers. Geen parkeerplaats meer voorhanden als men iets te laat vergeefs naar een plekje zocht. De weersvoorspellingen waren vooraf zo gunstig dat ook vele Duitsers weer 'onze kant' op kwamen.

Niet alleen aan de kust heerste er topdrukte, ook de Keukenhof en de bloeiende bollenvelden waren een trekpleister van de eerste orde. Op diverse rijkswegen werden er op tientallen kilometers afstand al waarschuwingen op verlichte borden te lezen: 'P Keukenhof is helemaal vol'.

Pasen heeft de Horeca geen windeieren gelegd.

Afbeelding