Bij een stralend zonnetje werden de acht strandrolstoelen in gebruik genomen. | Foto: Piet van Kampen
Bij een stralend zonnetje werden de acht strandrolstoelen in gebruik genomen. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Tòch lekker naar het strand

strandrolstoelen n Een stralende dag vorige week donderdag. Ook voor bewoners van huize Salem die tijdelijk vanwege nieuwbouw in een noodvoorziening aan de Waterboslaan in Rijnsburg wonen. Verder van de zee die nu weer onder handbereik is dankzij 8 strandrolstoelen die de gemeente Katwijk beschikbaar heeft gesteld. Een aantal uitverkorenen mochten het eerste 'ritje' vanaf paviljoen 't Strandhuys door het mulle zand maken.

Door Piet van Kampen

Vooraf werden de gasten op koffie met gebak getrakteerd en konden gezellig keuvelen met de wethouders Corien van Starkenburg en Jacco Knape. De stemming zat er goed in en de gasten hadden er zin in. 'Doe je jasje alvast maar uit', grapte de heer Van der Jagt tegen Knape. Hij wist dat zowel Knape als collega Van Starkenburg twee van de 'duwers van dienst' waren. Van der Jagt had er nog een in petto onder zijn witte zonnepet. 'Je mag voortaan ook in de raadszaal je jasje wel eens uittrekken hoor'. Ja, zo'n opmerking scoort natuurlijk.

Voordat het serieuze werk begon en de gasten in hun gloednieuwe strandrolstoelen mochten plaats nemen sprak Van Starkenburg nog enkele korte woorden. 'Ik hoop dat jullie nu weer van de zee kunnen genieten nu deze stoelen er speciaal voor zijn aangeschaft'. Vervolgens moesten de schoenen van haar en collega Knape wel even uit worden getrokken om aan het duwen te beginnen. 'Nog even uw gordel om mevrouw De Bruijn' sprak een begeleidster haar toe. Het was even wennen maar de frontbeugel ging keurig naar beneden. 'Ik zal toch niet uit de bocht vliegen' lachte zij 'maar het zou wel een leuke foto zijn'. Iedereen gesetteld dus kon het feestje beginnen. De beide wethouders namen het voortouw. Eerst even moeizaam door het mulle zand maar dichterbij de kustlijn liep het op rolletjes.


Voor iedereen

De acht strandrolstoelen worden over diverse plekken bij de strandafgangen verdeeld. Van noord tot zuid. Zij zijn voor iedereen beschikbaar. Het is natuurlijk de vraag of ze op drukke dagen al bezet zijn. Dan is het slim vooraf even te bellen naar een van de paviljoenhouders.