Op het gemeentehuis in Katwijk, het Dorpshuis in Valkenburg en de Burgt in Rijnsburg liggen ansichtkaarten om verkeersveiligheidsknelpunten aan de gemeente door te geven. | Foto: gemeente Katwijk
Op het gemeentehuis in Katwijk, het Dorpshuis in Valkenburg en de Burgt in Rijnsburg liggen ansichtkaarten om verkeersveiligheidsknelpunten aan de gemeente door te geven. | Foto: gemeente Katwijk Foto: gemeente Katwijk

Wat is het beste idee voor verkeersveiligheid

Straatinterviews n Donderdag 18 april houdt het verkeersveilig Katwijk team in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg straatinterviews en spreken zij met inwoners onderweg:

• 12.00-13.30 uur: van Multifunctioneel Centrum de Burgt naar winkelcentrum De Hoftuin in Rijnsburg

• 13.45- 15.15 uur : van gemeentehuis, de Bestevaerstraat, Voorstraat, Baljuwstraat naar Princestraat in Katwijk, waar ook wethouder Rien Nagtegaal spreekt met bewoners en luistert waar zij verkeersknelpunten ervaren

• 15.30-17.00 uur: van het Dorpshuis richting winkels en zorgcentrum in Valkenburg.

Ook kunt u schriftelijk uw verkeersveiligheidsknelpunten met de gemeente delen.

Er liggen ansichtkaarten met een antwoordnummer klaar in de centrale hal van het gemeentehuis in Katwijk, in het Dorpshuis in Valkenburg en in de Burgt in Rijnsburg, die u kunt invullen en opsturen.

De gemeente roept scholen op om in de maand april hét beste verkeersveiligheidsidee om het verkeersgedrag te verbeteren met ons te delen. Het is goed om kinderen en jongeren op deze manier actief te betrekken bij de verkeersveiligheid in hun directe schoolomgeving.

Online

Alle inwoners kunnen tot en met 23 april naar www.verkeersveiligkatwijk.nl en via een interactieve kaart aangeven waar in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg de belangrijkste verkeersveiligheidsknelpunten zich bevinden.

Het werkt eenvoudig door in te loggen, een locatie aan te klikken en een opmerking achter te laten. Ook kunnen hier overige ideeën en informatie m.b.t. verkeersveiligheid met ons worden gedeeld:

Wat gaat er al goed en wat kan beter?

Het leukste, meest innovatieve idee wordt door de gemeente samen met de school ook echt uitgevoerd. Scholen ontvangen hiervoor binnenkort een uitnodiging met informatie over de spelregels en voorwaarden.

Mini-symposium

Aanvullend op de (online) peiling en de straatinterviews organiseert de gemeente op dinsdagmiddag 14 mei een mini-symposium met professionals en sleutelfiguren zoals politie, scholen, wijkraden, Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland, afdeling Katwijk. De deelnemers kunnen hier input leveren op de knelpunten en op mogelijke gedrags- en infrastructurele maatregelen. Het verkeersveiligheidsplan wordt naar verwachting in het tweede kwartaal 2019 in het college vastgesteld en aan de gemeenteraad verstuurd. Na vaststelling van het verkeersveiligheidsplan door de raad kan worden gestart met de uitvoering van de maatregelen.