De Blauwborst  en andere vogelsoorten worden opgezocht tijdens de vogelexcursoe van het Natuurcentrum Katwijk. | Foto: Johnny van der Zwaag
De Blauwborst en andere vogelsoorten worden opgezocht tijdens de vogelexcursoe van het Natuurcentrum Katwijk. | Foto: Johnny van der Zwaag Foto:

Op zoek naar de Blauwborst

Vogelexcursie n Altijd al eens een Blauwborst willen zien? Deze mooie vogelsoort is het hoofddoel van de vogelexcursie door Berkheide op zaterdagochtend 20 april.

De excursie wordt geleid door twee vogelaars van de Vogelclub Katwijk/Natuurcentrum Katwijk en voert door het noordelijk deel van duingebied Berkheide. Tijdens deze wandeling, door onder meer de Vrieze Wei en langs enkele duinmeertjes, zijn diverse zomergasten te verwachten, zoals de Fitis, de Nachtegaal en de Rietzanger, en bij goede weersomstandigheden ook doortrekkers als de Beflijster, de Tapuit en de Bruine Kiekendief.

De excursie begint op de parkeerplaats Zuidduinen naast de Soefitempel en duurt tot ongeveer 10.30 uur. Deelname aan de excursie is kosteloos (een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld). Opgeven is niet nodig. Neem wel een verrekijker mee!