Everhard Zwart jubileert met Paasconcert

Orgel n Op Tweede Paasdag, aanvang 19.30 uur, verzorgt Everhard Zwart het tweede orgelconcert van de Orgelserie 2019, georganiseerd door Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee.

Dit jaar viert Everhard Zwart zijn 40-jarig organistenjubileum met diverse concerten in ons land. In die reeks zit uiteraard ook een recital op het kleurrijke Van den Heuvel-orgel (1983) in Katwijk.

Van de flamboyante Dr. Carol Williams brengt hij de Suite for Organ opus 5 ten gehore. Als je lang mee gaat in het vak en dat op een hoog niveau weet vast te houden, dwing je veel respect af. Dan worden er zelfs werken aan je opgedragen. De 15e Toccata van Thomas ?berg is zo'n werk. Uiteraard klinkt van opa Zwart het slotdeel uit de 'Suite Passie en Pasen'. Het koraal 'Allein Gott' is de grondslag voor de gelijknamige Toccata van Aivars Kalejs. Het Agnus Dei uit de Hohe Messe van Bach klinkt als een emotioneel koraal. Verder ook het derde koraal, de zwanenzang, van César Franck. Heel passend in de Lijdenstijd, uiteindelijk uitmondend in een stralend Majeur-akkoord, verwijzend naar Pasen. In een feestje als dit mag ook een groot Bachwerk niet ontbreken.

De deuren zijn vanaf 19.00 uur geopend. Bij de entree van € 10,00 krijgt men een programmaboekje van het concert, met tevens alle programma's van 2019. Parkeren is gratis op het kerkplein aan de Voorstraat.