| Foto: Irene Sloof
| Foto: Irene Sloof Foto:

Drie keer op rij bekerkampioen!

Arie Twigt is een 18-jarige rolstoelbasketbalspeler uit Katwijk en woont op Papendal. Op het sportcomplex van Papendal traint Arie wekelijks met het Nederlands Team en in het weekend speelt de basketballer wedstrijden voor Only Friends uit Amsterdam. In deze blogpost vertelt Arie over zijn avonturen op Papendal en daarbuiten! Zijn belevingen schrijft hij op voor de Dirk Kuyt Foundation, zij ondersteunen hem in zijn weg naar de Paralympische Spelen in 2020.

'Donderdag 7 maart vertrok ik met mijn eredivisieteam Only Friends richting Banja Luka (Bosnië Herzegovina) voor de Euroleague. Wij speelden daar tegen teams uit Bosnië Herzegovina, Turkije, Israël en Frankrijk. Helaas hebben wij maar één wedstrijd gewonnen. En al wordt er gezegd dat we goed hebben gespeeld, baal ik er eerlijk gezegd behoorlijk van, want mijn gevoel zegt dat er meer in zat. Naar mijn idee hadden wij gewoon tweede kunnen worden, maar dit is niet gebeurd en daar is niets meer aan te doen. Het zorgt ervoor dat ik met een dubbel gevoel terugkijk op het toernooi.

Deze maand werd ik door de Dirk Kuijt Foundation gevraagd om mee te werken aan een promofilmpje voor het Lions Boksgala in Noordwijk. Eerst wist ik niet echt wat ik ervan moest verwachten, maar ik vond het heel gaaf om te doen. Respect voor de mannen die elke week hard hebben getraind om op 6 april in de ring te verschijnen. Alles voor het goede doel: een multifunctioneel sportveld voor Zorgpark Willem van den Bergh.

Afgelopen maand begonnen wij met Only Friends in de eredivisie met een thuiswedstrijd tegen SC Devedo (70-53 gewonnen), daarna speelden wij een thuiswedstrijd tegen Arrows '81 (78-26 gewonnen). Zaterdag 30 maart speelden wij de Bekerfinale tegen Arrows '81 in Bemmel. De week ervoor hadden wij ruim gewonnen van dit team, maar toen waren zij niet op volle sterkte, dus wist ik eerlijk gezegd niet zo goed wat wij deze finale konden verwachten. Wij moesten kunnen winnen, maar de bal is rond en je weet het maar nooit. De eerste vier minuten gingen we nog gelijk op, maar we eindigden de 1e kwart met 8-21 dus dat was een lekker begin. De wedstrijd hebben wij gewonnen met 44-70, dus zijn wij voor het derde jaar op rij Bekerkampioen! Helaas duurde de feestvreugde maar kort, want de woensdag erna speelden wij thuis een inhaalwedstrijd tegen SC Devedo. Deze wedstrijd hebben wij verloren (38-50). In april speel ik met Only Friends de laatste wedstrijden van het seizoen, daarna volgt in mei de Final Four. Het Paasweekend ben ik geselecteerd om met het Nederlands Herenteam naar Blankenberge (België) te gaan, dus voor de volgende blog is er weer genoeg om over te schrijven.'