Opbrengst ZOA

Collecte n Vrijwilligers hebben twee weken geleden in Katwijk gecollecteerd voor ZOA. De opbrengst van ruim € 5.000,- wordt gebruikt om slachtoffers van natuur- en oorlogsgeweld te ondersteunen. ZOA verleent noodhulp op plekken waar de nood het hoogst is, maar werkt ook aan wederopbouw.

De vele vrijwilligers hebben van 24 t/m 30 maart gecollecteerd voor stichting ZOA. De hulp van ZOA aan slachtoffers van natuur- en oorlogsgeweld is hard nodig. Wereldwijd zijn ruim 68 miljoen mensen op de vlucht. ZOA helpt hen met de opbrengst van de collecteweek door hen ter plekke of in een buurland op te vangen en noodhulp te bieden. Denk hierbij aan voedsel, schoon drinkwater en (tijdelijk) onderdak. Daarnaast worden ze geholpen om ook na een ramp hun leven weer op te bouwen.
ZOA werkgroep Katwijk is bijzonder blij met de opbrengst. Naast de opbrengst van de collecte, was er ook de actie, Wandelen voor Water. Daarvan was de opbrengst ruim € 20.000,- euro. Dat betekent dat de Katwijkse gemeenschap ontzettend veel geld heeft gegeven aan de kinderen en collectanten. Een reden om iedereen te bedanken die iets heeft gegeven, gesponsord of heeft mee geholpen.


Paaszangavond

Bovenstem n Op donderdag 18 april wordt er in de Fonteinkerk aan de Willem de Zwijgerlaan een paaszangavond gehouden worden die in het teken staat van de lijdenstijd.

Op de vooravond van de Goede Vrijdag is er samenzang van liederen rondom het thema 'Aanschouw het wond're kruis'. Naast samenzang, onder begeleiding van organist Huig van der Meij, brengt de Bovenstemgroep ook een aantal liederen ten gehore.
De kerk is open om 19.00 uur, aanvang van de zangavond is om 19.30 uur. De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten.


Paaszangdienst met Sion

Paasmorgen n Op zondag 21 april wordt er een Paaszangdienst worden gehouden in de Pniëlkerk aan de Hoorneslaan. Aan deze dienst verleent de Sion Mannenzanggroep medewerking. De voorganger is ds. F. Wijnhorst. De samenzang begint om 17.45 uur.


Oranje Darttoernooi

darten n Op dinsdag 23 april houdt Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn in samenwerking met de Katwijkse Dartvereniging een Oranje Darttoernooi. Dit toernooi vind plaats op de prachtige banen van de Katwijkse Dartvereniging aan de Stadhoudersdreef 1 in Sporthal Cleijn Duin. Er kunnen zich maximaal 48 deelnemers inschrijven vanaf 18.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,50 p.p. Het toernooi start om 19.30 uur. Er zijn prijzen te winnen in een winnaars- en verliezersronde.