Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Cantilene zingt Bach

concert n Op vrijdag 5 april geeft Kamerkoor Cantilene een bijzonder concert in het kerkgebouw De Fontein aan de Willem de Zwijgerlaan.


In de lijdenstijd wordt op vele plaatsen de Matthäus Passion van J. S. Bach integraal uitgevoerd. Dit is een van de bekendste en langste composities van zijn hand. Het volgt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus als in het Evangelie volgens Mattheüs. De volledige uitvoering duurt bijna drie uur. Voor veel mensen is dit een te lange zit.

Cantilene heeft er voor gekozen om alleen de koralen van deze passion uit te voeren. Het bijzondere van deze avond is ook, dat de koralen hoofdzakelijk a capella worden gezongen. De koorzang wordt afgewisseld door optredens van de organist Julian Jonker en de sopraan Jacomina van der Plas. Laatstgenoemde zingt Erbarme dich mein Gott, uit de Matthäus Passion, en Bist du bei mir, eveneens van J. S. Bach. Julian Jonker brengt van J. S. Bach het Erbarm dich mein, o Herre Gott ten gehore en speelt de finale uit de Orgelsonate nr. 6 van F. Mendelssohn-Bartholdy. Het geheel staat onder leiding dirigent Lorenzo Papolo, die het koor reeds meer dan tien jaar onder zijn hoede heeft. Hij zal tevens een korte toelichting geven op de koralen.

Het concert begint om 20.15 uur, de deuren van de kerk gaan om 19.45 uur open. Toegangskaarten à € 10,00 zijn vooraf verkrijgbaar bij de leden van het koor, bij Adri van Rijn (telefoon 4029682), en op de avond van het concert in de kerk. Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Wijkraad Katwijk aan den Rijn.