Afbeelding
Foto:

Prijs voor duurzaamheid

streek n De regionale Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek werd de afgelopen twee jaar gewonnen door ondernemers uit Katwijk. Dit jaar doen opnieuw vijf ondernemingen uit Katwijk een gooi naar die titel. De Duurzaamheidsprijs wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd.

De kanshebbers uit Katwijk zijn: Het gratis kustfestival Haringrock, Alutech, Jelles Carcenter, DSV | verzorgd leven en Herberg Welgelegen uit Valkenburg.

De Duurzaamheidsprijs Bollenstreek is een jaarlijkse prijs van de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk met als doel duurzaam ondernemen in de streek te belonen. In totaal doen er dit jaar 25 ondernemingen mee. De voorrondes bestaan dit jaar uit twee bijeenkomsten. Zo krijgt iedere aanmelder de kans zijn duurzame werk of duurzame plan aan de jury te presenteren.

De voorronde van 4 april is in Het Trefpunt in Warmond; de voorronde van 11 april is bij SCBH in Hillegom.


Cantate Deo huldigt koorlid

jubilaris n Het Chr. Gemengd Koor Cantate Deo heeft op haar jaarlijkse ledenvergadering op 26 maart mw. J.C. Barnhoorn-van Duijn in de bloemetjes gezet vanwege haar veertigjarig lidmaatschap.

Zij ontving uit handen van voorzitter A. Ketting een zilveren ketting met een hanger in de vorm van een vioolsleutel. Ook ontving zij een boeket bloemen.
De voorzitter hoopt dat Mevr. Barnhoorn nog lang in staat zal zijn om samen met de andere leden van het koor te kunnen zingen.


Armeens gezin mag blijven

Kinderpardon n Het gezin van de Armeense Hayarpi Tamrazyan heeft afgelopen dinsdag een verblijfsvergunning gekregen.

Samen met haar ouders, broer en zus heeft ze in Katwijk gewoond. De laatste maanden zat het gezin in kerkasiel in buurt-en-kerkhuis Bethel in Den Haag. Deze verblijfsvergunning heeft alles te maken met het akkoord over het kinderpardon, welke de coalitiepartijen eind januari hebben gesloten.