Bas Rozendaal maakte na lang blessureleed weer zijn opwachting. | Foto: Wim Kulk Foto: Wim Kulk

Grasshoppers H1 wint streekderby

Basketbal n Solar-systemen Grasshoppers Heren 1 heeft zaterdagavond in eigen huis gewonnen van BS Leiden met 82-72. Jake Prins was tijdens de training geblesseerd geraakt en nam geen risico. Daar tegenover stond dat Bas Rozendaal na lang blessureleed weer zijn opwachting kon maken.

Het begin van de wedstrijd gaf een gelijk opgaand beeld weer. Er werd aan beide kanten van het veld veel en makkelijk gescoord, vooral Sjors Besseling en Sjoerd van Vilsteren waren dit kwart trefzeker van afstand. Het eerste kwart eindigde in 22-21 in het voordeel van de Katwijkers.

In het tweede werd er iets beter verdedigd waardoor Leiden wat minder tot scores kwam. De Katwijkse aanvallen waren deze periode wat rommeliger waardoor ook zij minder punten lieten noteren. De wedstrijd was hierdoor nog steeds in evenwicht en de rust werd ingegaan met een stand van 38-36.

De mannen van Solar-systemen Grasshoppers kwamen echter scherp de kleedkamer uit en liepen in de eerste minuten van het derde kwart een aantal punten uit. Dit verschil bleef het hele kwart gehandhaafd waardoor er na 30 minuten spelen een stand van 62-55 op het bord stond.

De laatste tien minuten van de wedstrijd leek Grasshoppers heel even de controle te verliezen nadat er een technische fout werd uitgedeeld aan Katwijkse kant. Leiden kon hier goed van profiteren en kon mede hierdoor tot 2 punten terugkomen. De spanning was volledig terug in de wedstrijd. Pas in de laatste 2 minuten konden de heren van Grasshoppers opnieuw afstand nemen door 3 driepunters op rij van Jos van der Laan (1x) en Michel Madanly (2x). Eindstand 72 - 82.

Zaterdag 6 april volgt een uitwedstrijd tegen Groningen.