| Foto: PR
| Foto: PR Foto:

Is herrie ook muziek?

bieb n Meedoen aan een Kindercollege is altijd leuk. Met elkaar op onderzoek gaan en proberen een antwoord te vinden op vragen. Op woensdag 17 april om 14.00 uur staat er in de Hoofdbibliotheek een muzikaal kindercollege op het programma. Dit keer gaat het over geluid én herrie én muziek, met als titel: 'Is herrie ook muziek?'

Harry-Imre Dijkstra van Muziekschool Katwijk gaat met kinderen van 8 t/m 12 jaar bepalen wanneer je iets geluid of muziek mag noemen.

Waaruit bestaat geluid en waaruit bestaat muziek, kan stilte ook muziek zijn? Allemaal vragen die we in dit kindercollege gaan onderzoeken. Wat zijn bijvoorbeeld de verschillen en overeenkomsten tussen geluid en muziek, hoe ontstaat geluid en wat heb je nodig om het muziek te laten zijn? Daar is vast een componist voor nodig, Of kan iedereen wel componeren? We gaan experimenteren met bekertjes, draden, buizen en nog veel meer om samen te ontdekken hoe geluid werkt en we gaan natuurlijk bepalen wanneer je iets geluid of muziek mag noemen.

Kaarten à € 2,00 zijn te koop via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.