Afbeelding
Foto:

Gemeente lanceert Erfgoedplatform

erfgoed n Wie geïnteresseerd is in het erfgoed van Katwijk en kennis wil delen en samenwerken met anderen om initiatieven rondom erfgoed van de grond te krijgen is er het Erfgoedplatform. Op dinsdagavond 9 april om 19.30 uur is de startbijeenkomst in de Burgerzaal van het gemeentehuis (inloop vanaf 19.00 uur). Aanmelden kan uiterlijk tot 6 april via erfgoed@katwijk.nl

Het Erfgoedplatform is een plek waar organisaties, ondernemers, inwoners en de gemeente informatie en kennis kunnen delen over het erfgoed van Katwijk. "Door samen te werken met andere geïnteresseerden kunnen we ideeën laten uitgroeien tot mooie initiatieven. Allemaal met hetzelfde doel: het versterken van de historische identiteit van onze gemeente", aldus wethouder Jacco Knape.
Er zullen regelmatig bijeenkomsten worden georganiseerd door het Erfgoedplatform. Daarnaast worden initiatieven ontwikkeld en uitgevoerd. Hierbij wordt steeds een koppeling gezocht met maatschappelijke doelstellingen op het gebied van samenleving, cultuur, economie, toerisme en omgevingskwaliteit. Naast bijeenkomsten wil de gemeente ook graag online met geïnteresseerden ideeën uitwisselen. Tijdens de startbijeenkomst wordt bekeken hoe dit vorm te geven.


Koppelklaverjas in de Molenwijk

wiek n Wijkvereniging Molenwijk-Katwijk/Rijn houdt op zondag 7 april een 4 ronde koppelklaverjassen, van 13.45 tot 18.00 uur. Er wordt gespeeld volgens het Rotterdamss systeem. De entree is 8,00 euro per koppel. De prijzen zijn VVV-bonnen. Opgeven kan bij Bas Breure; klaverjassen.katwijk@gmail.com of Monique van der Luijt via adri.vanderluyt@ziggo.nl Wijkgebouw De Wiek, Fresiastraat 19.


DonkeyFonk in The Pocket

live n Donderdag 4 april heeft Café The Pocket wederom een band staan op haar poppodium. Het is de Vlaardingse vijfpersoons formatie DonkeyFonk die vorig jaar al eens te bewonderen was in het café. Ze maakte er destijds een feestje van onder aanvoering van Kelly Noordzij, de charismatische zangeres. Hun muziek is herkenbaar en te omschrijven als aanstekelijk lichtvoetig. Het optreden begint om 21.00 uur en de toegang is gratis.