Voor Ada van Beelen zit het er op na vele jaren De Ster. | Foto: Piet van Kampen
Voor Ada van Beelen zit het er op na vele jaren De Ster. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Ada van De Ster Mode gaat met pensioen

ster n Eigenlijk heeft Ada (72) de pensioengerechtigde leeftijd allang bereikt maar de modezaak waarvan zij tot nu toe mede-eigenaar was, was haar lust en haar leven. Nu is het moment aangebroken om te stoppen. Aanstaande zaterdag is de laatste dag waarop zij in de haar zo vertrouwde modezaak de klanten kan ontvangen, helpen en adviseren

Door Piet van Kampen

'Kom gezellig afscheid nemen en een lekker bakkie doen' nodigt ze de klanten gastvrij uit. 'Ik ken er zoveel. Niet alleen hier uit Katwijk maar ook uit Wassenaar, Sassenheim, Oegsteest en zelfs uit Lisse die ook bij ons komen', weet zij uit haar jarenlange ervaring en contact met de klant.

Haar hele leven heeft in het teken van de zaak gestaan. Ruim zestig jaar lang was zij een vertrouwd gezicht. Als jong meisje begonnen in de winkel van pa De Vreugd in de Boorsmastraat en later in de begin jaren zestig van de vorige eeuw in de nieuwe zaak aan de Princestraat. Sinds 2002 was zij mede-eigenaar samen met haar zus Ilse Jonker- de Vreugd die na het vertrek van Ada nu de enige eigenaar wordt. In de loop der jaren is de winkel verbouwd, flink ruimer geworden en heeft een eigentijdse uitstraling gekregen.

Mooi vak

Ada blikt met voldoening terug op al die mooie jaren. Jaren waarin zij naast het verkopen ook heel veel kleding vermaakte. Bijzonder was dat zij een vaste klant in Rijnsburg had waar de kleding aan huis werd verkocht.

'Ik ging er met verschillende dingen heen en er was altijd wel iets goeds bij. Ja dat was best wel apart' vertelt de afscheid nemende verkoopster. 'Het mooie van dit vak is als je de klant goed hebt geadviseerd en deze tevreden de deur uitgaat. Met mensen praten is ook zo leuk en ze tot ziens kan zeggen en ze ook weer terug komen' vertelt zij met passie voor het vak waar zij afscheid van neemt.

'Ik zal best nog wel vaak een bakkie bij Ilse gaan doen, geloof dat maar gerust', weet zij op voorhand al. De klanten kunnen dus aanstaande zaterdag bij Ada een bakkie komen doen.