Mark Brandwijk en zijn jongerenkoor zijn te horen in de Vredeskerk op 17 april. | Foto: PR
Mark Brandwijk en zijn jongerenkoor zijn te horen in de Vredeskerk op 17 april. | Foto: PR Foto: Picasa

Passie- en paasconcert voor Kerk in Actie

concert n Op woensdag 17 april zingen The Martin Mans Formation onder leiding van Martin Mans en het Chr. Jongerenkoor Glory onder leiding van Mark Brandwijk in de Vredeskerk in Katwijk aan Zee. Beide koren brengen een programma ten gehore met het thema 'Daarom Pasen'.

Jantine Kalkman speelt trompet en brengt enkele solo's ten gehore. Op het programma staan indrukwekkende arrangementen van lijdens- en paasliederen zoals: ''t Is middernacht, Eli, Eli, Lama Sabachthani, en De Kruisweg.' Daarnaast brengen ze delen uit Bachs beroemde Mattheus Passion ten gehore. Martin Mans en Mark Brandwijk begeleiden elkaars koren. De sfeer van het concert is zowel ingetogen als uitbundig waarvoor de passie- en paasarrangementen zich goed laten lenen.

Kerk in Actie

Het concert is een initiatief van de organisatie Stichting 'Kerk in Actie', die talloze projecten opzet om mensen te ondersteunen in onder andere het Midden-Oosten die onder verdrukking lijden. Het is tijdens het concert mogelijk donateur te worden van 'Kerk in Actie'. Ieder nieuwe donateur ontvangt twee gratis cd's. Er is tijdens de samenzang een collecte voor dit doel.

Het concert in de Vredeskerk, Baljuwplein 1, begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 10,00. Kaarten zijn te reserveren op www.martinmans.nl of op 'Koren in de Kerk'.


'Zing Nederlands met me' in bibliotheek Hoornes

workshop n Een taal leren door te zingen is leuk, het brengt mensen samen, helpt om te ontspannen en is ook een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Op woensdag 17 april om 19.30 uur gaan we (Bibliotheek Katwijk, Muziekschool Katwijk en Welzijnskwartier) onder leiding van de enthousiaste zangdocent Wieke Ubels van Muziekschool Katwijk aan een groot zang- en taalavontuur beginnen. Samen met iedereen die beter Nederlands wil leren en/of het leuk vindt om met anderen te zingen.

Onderzoek toont aan dat het aanleren van woorden uit een andere taal sneller gaat door liedjes te zingen. Dat is niet alleen zo bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Daarnaast is het ook een hele goede geheugentrainer.

Tijdens de zangworkshop 'Zing Nederlands met me' gaan we met elkaar een aantal verschillende Nederlandse liedjes leren zingen. Iedereen die Nederlands wil leren en/of uit volle borst Nederlandse klassiekers wil zingen is welkom. Goed kunnen zingen is geen vereiste, plezier in zingen wel. Wij zorgen voor muziek, een enthousiaste voorzanger, liedteksten en een drankje.

Iedereen die er plezier in heeft, is van harte uitgenodigd om mee te doen aan 'Zing Nederlands met me'. Het is gratis, dus loop lekker op woensdagavond 17 april binnen in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. Aanvang om 19.30 uur.


Groot oranjeconcert in Nieuwe Kerk

concert n Op vrijdagavond 26 april kan men genieten van een bijzonder Oranjeconcert. Deze avond zal het Herv. Geref. Katwijks Mannenkoor Eben-Haëzer o.l.v. Hugo van der Meij een gevarieerd palet aan muziek aanbieden, waaronder prachtige geestelijke liederen, maar natuurlijk ook bekende Oranje-liederen.

Hendrik van Veen neemt deze avond de begeleiding voor zijn rekening achter het grote van den Heuvel-orgel. Ook zal hij een Oranje-improvisatie verzorgen, iets waar we veel van kunnen verwachten. Ook wordt de koorzang, en de samenzang begeleid door het professioneel brassensemble Amazing Brass. Dit ensemble, bestaande uit vier blazers, zal ook 2 instrumentale intermezzo's voor hun rekening nemen.

Daarnaast wordt er ook medewerking verleend door de Bovenstemgroep Katwijk, een prachtige aanwinst voor de samenzang. Ds. L. A. den Butter uit Rijnsburg zal de avond openen en sluiten, en wethouder J. Knape zal een korte toespraak houden. Het concert begint officieel om 20.00 uur maar de deur is al open om 19.15 uur, want vanaf 19.45 uur zingen publiek en koorleden samen alvast een aantal vaderlandse liederen. Er wordt gecollecteerd voor stichting Kerk in Actie.

Wie online reserveert via www.korenindekerk.nl krijgt korting. Volwassenen € 8,00 (aan de deur € 10,00). Kinderen tot 12 jaar: € 3,00 (aan de deur € 5,00). Gezinskaart (2 volwassenen en 2 kinderen): € 17,50 (incl. online korting).