Avondwandeling in het Panbos

Natuur n Met een wandeling door een stikdonker Panbos vraagt het Natuurcentrum Katwijk op zaterdag 30 maart aandacht voor het wereldwijde evenement Earth Hour. De wandeling begint om 20.00 uur vanaf de ingang van het Panbos.

Earth Hour, in ons land ook wel bekend als 'Het Uur der Aarde', is een internationale campagne van het Wereld Natuur Fonds dat huishoudens en bedrijven oproept om de elektriciteit voor een uurtje uit te doen. Dat bespaart natuurlijk energie, maar belangrijker is de symbolische functie; door mee te doen geef je aan dat je je zorgen maakt over de toekomst van onze planeet en dat je je wilt inspannen voor een duurzame toekomst, met minder energiegebruik en minder koolstofdioxide-uitstoot.

Miljoenen mensen in meer dan 150 landen doen zaterdag 30 maart tussen 20.30 uur en 21.30 uur het licht uit. In een donker Panbos gaan we kijken hoe donker het kan zijn zonder verlichting. De wandeling duurt ongeveer een uur. Deelname is gratis. Kinderen onder de 16 alleen onder begeleiding! Opgeven graag via activiteiten@natuurcentrumkatwijk.nl