Def Americans. | Foto: Gijs Spierings
Def Americans. | Foto: Gijs Spierings Foto:

Johnny Cash komt naar Night of the Tribute

Tribute n Er zijn veel Johnny Cash-coverbands in Nederland, maar het is Def Americans die vaak geroemd wordt als de beste Cash-band die Nederland rijk is. Op een avond als Night of the Tribute past deze groep dan ook perfect. Een full live band show van deze legendarische muziekheld uit Nashville mag dan ook zeker niet ontbreken.

Als je op Night of the Tribute podium staat kan je verwachten dat je ook wel kwaliteitsbands voorgeschoteld krijgt. De grote hits van 'The man in black' komen allemaal wel voorbij en worden gespeeld in een vrij authentieke uitvoering. De band weet de sound van Johnny Cash goed te benaderen en doordat de zanger de kenmerkende maniertjes van Cash heeft overgenomen, kom de muziek dubbel zo goed over. Het is dan ook Weitering die vooral de show maakt, aangezien de andere bandleden een beetje een fletse houding aannemen. Halverwege de set haalt Def Americans nog een konijn uit de hoed, wanneer zangeres Kim Wolterink het podium opkomt. Verbazingwekkend hoe dicht zij bij de sound van June Carter komt.

Op 11 mei staan ze dan ook op het podium van zalencentrum Tripodia in Katwijk. Kaarten voor deze avond zijn te koop On-line via www.briesaanzee.nl