Noor Driessen sloot een prima wedstrijd af met een voor haar historische aantal van drie driepunters. | Foto: Geert Bekker
Noor Driessen sloot een prima wedstrijd af met een voor haar historische aantal van drie driepunters. | Foto: Geert Bekker

Klinkende overwinning voor Grasshoppers D1

Basketbal n Het damesteam van Solar-systemen Grasshoppers heeft de reguliere competitie met een indrukwekkende overwinning op, het altijd lastige, Loon Lions afgesloten. In Landsmeer werd met maar liefst 28 punten verschil gewonnen (41-69).

De Katwijksen waren al verzekerd van de eerste plaats die recht geeft op thuisvoordeel in de Play Offs. Loon Lions heeft in de laatste wedstrijd de tweede plaats over moeten doen aan Den Helder. Dat team is de afgelopen drie weken opgeklommen van een vijfde naar een tweede plek en hebben het thuisvoordeel hiermee naar zich toe getrokken. In de Play Offs is Grasshoppers in de halve finale (best of five) aan Binnenland gekoppeld terwijl Loon en Den Helder zullen strijden om de andere finale plek. De verliezend finalist van vorig jaar Lekdetec werd vijfde en valt buiten de boot.

Grasshoppers begon de wedstrijd sterk en aan de hand van de 19-jarige Ilse Kuijt en Noor Driessen werd al snel een 6-12 voorsprong gepakt, mede door driepunters van beide speelsters. Loon weet door de routiniers Bröring/Hartman/Boesaart nog even aan te klampen tot 12-13 maar aan het slot weten Sonja Kuijt met een drietje en Deborah Vos de stand weer op zes punten voordeel te brengen 12-18
Het tweede kwart kenmerkte zich door missers aan beide zijden. Veel open lay-ups werden door zowel Loon als Grasshoppers gemist en ook schoten misten scherpte. Grasshoppers weet nog wel uit te lopen naar 14-23 maar opnieuw haakt Loon aan door zeven punten op rij. Mia Hordijk geeft dan vlak voor rust met haar drietje iets meer lucht, 21-26.

De tweede helft is het al snel gedaan met de Lions. Ilse Kuijt heeft hierin met negen punten een groot aandeel. De Katwijkse verdediging zit potdicht en het team uit Landsmeer heeft moeite met het vinden van openingen. Grasshoppers weet een definitief gat te slaan en wint dit kwart met 11-19 wat er voor zorgt dat er een mooie voorsprong van 23-45 op het bord staat.

Het laatste kwart was smullen voor de meegereisde Katwijkse supporters en met name de moeder van Noor Driessen zag haar dochter geschiedenis schrijven door, met nog twee 3-punters, haar totaal deze wedstrijd op drie te brengen. Ook Sonja Kuijt pakte haar tweede drietje. Het team van de coaches Driessen/Mens was in alle schotpercentages beter dan het team van coach Volmer. Opvallend waren echter de reeds genoemde 3-punters. Loon scoorde 2 uit 15 (13,3%) en Grasshoppers 9 uit 18 (50%). Solar-systemen Grasshoppers loopt, onder aanvoering van de onverzettelijke captain Ingrid van der Plas, via een kwartstand van 9-24 uit naar een uiteindelijke 41-69 overwinning. Ilse Kuijt krijgt uit handen van de lokale DJ de bloemen voor 'Lady of the Match' uitgereikt.

Deze prestatie geeft vertrouwen voor de komende play-offweken waar alle ogen op de titelverdediger uit Katwijk gericht zullen zijn.


Burgemeester Visser komt vragen beantwoorden op Oranjeschool

buurt n In groep 8 van de Oranjeschool is de burgemeester op bezoek geweest. In het taalboek staat een opdracht die de kinderen en hun juf wel heel letterlijk opgevat hebben.

Het thema 'De buurt' was aanleiding om brieven te schrijven met een probleem uit de leefomgeving van de leerlingen. Sommige kinderen wilden van de burgemeester weten waarom er zo weinig gedaan wordt aan de speelplekken, anderen vinden de oversteekplaatsen onveilig.

Jesse wilde dat de burgemeester de boom op het Andreasplein laat verwijderen en Jorinde wil dat er meer bescherming komt voor de katten bij haar in de straat. Ook werd er aandacht gevraagd voor het vervelende kruispunt Wilhelminastraat/Boulevard waar de moeder van Myrthe lelijk gevallen is.

De burgemeester had zich goed voorbereid en gaf op alle brieven antwoord. Soms maakte hij een aantekening zodat er later op het gemeentehuis nog even naar een probleem gekeken kan worden. Nadat de jarige Maria de burgemeester uit naam van de hele groep bedankte werd er een foto gemaakt en namen de burgemeester en zijn secretaresse afscheid.

Afbeelding