De Krom kleurt oranje tijdens Koningsspelen

sportdag n Op vrijdag 12 april is het weer tijd voor de Koningsspelen, de grootste kindersportdag van Nederland. Voor de zesde keer neemt Come4Sports, onderdeel van het Welzijnskwartier, de organisatie van de Koningsspelen in de gemeente Katwijk voor haar rekening.

Op sportpark De Krom doen dit jaar 1826 kinderen mee van 21 verschillende basisscholen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Alle kinderen krijgen twee clinics van vijftig minuten aangeboden. Door verschillende clinics in samenwerking met sportaanbieders en sportverenigingen uit de gemeente en de regio te organiseren, worden de kinderen gestimuleerd om actief te bewegen en kunnen zij kennismaken met verschillende sporten uit de omgeving.


De Koningsspelen worden om 09.30 uur feestelijk geopend door gezamenlijk de Koningsspelendans genaamd 'Pasapas' te zingen en te dansen. Een ieder is welkom om te komen kijken en mee te doen.

De onderbouw en de scholen die niet naar sportpark De Krom kunnen komen worden niet vergeten. Team Come4Sports biedt hen een draaiboek aan waarmee zij zelfstandig een sportieve dag kunnen organiseren op hun eigen schoolplein.