Gratis spreekuur e-books

Hoornes n Via de bieb zijn duizenden e-books te leen in allerlei genres en voor alle leeftijden. Voor vragen over hoe het lenen/lezen van e-books bij de bibliotheek nu precies in z'n werk gaat, organiseert Bibliotheek kan men tussen 10.30 en 12.30 uur aanschuiven in Bibliotheek Hoornes.

Voor een aantal mensen is het lezen van e-books op de eigen tablet of e-reader een uitkomst maar soms zijn er ook nog vragen over hoe je dat precies moet regelen. Daar speelt de bibliotheek op in door gratis inloopspreekuren te organiseren.

Twee medewerkers van de bibliotheek zitten klaar en helpen mensen met hun vragen rondom het e-book-aanbod van de bibliotheek. Zij assisteren bijvoorbeeld bij het aanmaken van een webaccount of met het overzetten van een e-book op een tablet of e-reader. Het is wel van belang dat de mensen die langskomen hun e-mailadres met wachtwoord paraat hebben of meenemen. M

De toegang is gratis en de koffie staat klaar.



Roskam Live met Lets Folk

optreden n Op zaterdag 30 maart is het weer tijd voor Roskam Live, dit keer met Lets Folk.

Let's Folk is een lokale Folkband met muziek voor iedere liefhebber van diverse folkstijlen. De band is uitgerust met vijfstemmige zang, gitaar, banjo, mandoline, bas, accordeon, diverse fluiten en cajon.
Er is voor deze avond een speciale actie: De eerste tien personen met een kilt aan krijgen een gratis pilsje uit een speciaal Let's folk bierglas.

Roskam Live wordt gehouden in De Roskam aan de Turfmarkt. De zaal gaat open om 20:30 uur. Kaarten a € 5,00 zijn te koop in de Roskam en bij Bike Totaal Luyten aan de Achterweg.


Zangavond

Samenzang n De Bethelwijk houdt haar zangavond op 31 maart in de grote zaal van de Pniëlkerk aan de Hoorneslaan.

Dit zijn mooie avonden om elkaar te ontmoeten en samen te zingen. De liederenkeus komt voornamelijk uit de bundels van Johan de Heer en Opwekking en de psalmen en gezangen.
Tijdens de pauze is er tijd om gezellig samen koffie te drinken. Aanvang om 20.30 uur en rond 22.00 uur wordt de avond afgesloten. De toegang is vrij. Wel is er een collecte voor de onkosten.


Zangdienst

Passie n Op 31 maart wordt er in de Ontmoetingskerk aan de Nieuwe Duinweg 64 een zangdienst gehouden. Het thema is Passie voor Pasen. Ds. de Groot zal in deze dienst voorgaan. Muzikale medewerking zal worden verleend door het koor Mare Canto. Aanvang 18.30 uur en vanaf 18.20 is er al samenzang.