Afbeelding
Foto:

Poppentheater bij K&O Katwijk

Toverviool n Woensdag 17 april speelt het Nederlands Marionettentheater de kindervoorstelling De Toverviool in het K&O gebouw aan de Sluisweg 16.

Boer Ole is erg ontevreden over zijn knecht Luie Wammes. Als hij weer eens in slaap valt, ontslaat de boer Wammes. Grietje, die verliefd op Wammes is, geeft hem een krentenbol, een appel en een muntstuk mee voor onderweg. In de bergen ontmoet hij een oud bedelend vrouwtje.

Wammes geeft haar alles wat hij bezit. Dan verandert zij plotseling in een bergfee en mag hij drie wensen doen. Hij krijgt een viool. Opgetogen probeert hij zijn viool uit en het blijkt dat hij mensen kan laten dansen, lachen, huilen, slapen of geven. Na veel omzwervingen belandt hij uiteindelijk terug bij Grietje op de boerderij en loopt het uiteindelijk toch heel goed af met Wammes.

Na afloop van de voorstelling is er (gratis) koffie en thee voor de volwassenen. De kinderen worden getrakteerd op een lekkere verrassing. Aanvang 14.30 uur. Kaarten kosten € 6,00 in de voorverkoop. (het zesde kaartje is gratis) Zaalprijs € 7,00. Leeftijd van 4 tot 7 jaar.

Kaartjes zijn te bestellen via www.kenokatwijk.nl en bij het K&O kantoor aan de Sluisweg 16 of telefonisch reserveren onder tel. 4016400 (ma. t/m vr. tussen 9.00 en 13.00 uur)


Jeugdfilm in de bibliotheek

Koala n De bibliotheek heeft op woensdagmiddag 3 april een vrolijke animatiefilm klaarstaan over een koala die een talentenjacht organiseert. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.55 uur. De toegang in de hoofdbibliotheek is gratis.

In een wereld waar alle dieren als mensen in harmonie leven besluit Buster Moon een talentenjacht uit te schrijven om zijn noodlijdend theater te redden. Om geld te verdienen organiseert hij een zangwedstrijd, maar zijn secretaresse voegt per ongeluk twee nullen te veel toe, waardoor aan de winnaar 100.000 dollar beloofd wordt. Na de audities blijven er vijf talenten over waarmee Buster aan de slag gaat. Alle talenten denken kans te maken op de prijs van 100.000 dollar. Wat ze niet weten, is dat Buster deze nog wel even moet regelen…
Een vrolijke film met bekende, aanstekelijke liedjes, emoties en een heleboel aardige animatiefiguurtjes.